Ayak sağlığının korunması amacıyla özel olarak üretilen ve normal ayakkabılardan farklı olarak sadece hakiki deriden oluşan ayakkabılara ortopedik ayakkabı denmektedir. Ayaklar, kişilerin tüm vücut ağırlığını taşımaktadır. Ortopedik yapısı ile bu tarz ayakkabılar yükün sadece ayaklara değil, tüm vücuda dağılmasını sağlamaktadır. Böylece oluşan dengeli dağılım ile ayakların üstündeki fazlalık kalkarak, daha sağlıklı olması sağlanmaktadır.

Ortopedik Ayakkabı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İş ve sosyal hayat içerisinde sürekli koşturmaca içerisinde olan kişilerin bu yoğunluk sürecinde en fazla etkilenen yeri şüphesiz ayaklarıdır. Bu nedenle ayakların daha rahat olması için ortopedik olanların tercih edilmesi gerekmektedir. Ancak, bu tarz ayakkabıları alırken çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Çünkü her ayakkabı ortopedik olmayabilir. Bu da ayak sağlığı yerine, tedavisi mümkün olmayan rahatsızlıklara sebep olabilmektedir.  Ortopedik ayakkabı alırken şu hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir;

  • Ortopedik ayakkabının ana maddesinin doğal deri olması gerekmektedir. Böylece ayakların hava alması sağlanarak, bakteri üremesi engellenir ve buna bağlı olarak mantar gibi ciddi cilt hastalıklarının önüne geçilmiş olur.

  • Ayak baş parmağı ile ayakkabı önü arasında 0,5 cm boşluk gerekmektedir. Böylece ayak çıkıntısı var ise ayakların daha rahat olması sağlanır. 

  • Ortopedik taban olması, ayak kaslarının çalışmasını sağlar, bu da kan akışını hızlandırarak ayak sağlığını olumlu yönde etkilenmesi demektir.

Hakiki ortopedik ayakkabılara sahip olmak ve rahatlığı, konforu, bunun yanında şıklığı yaşamak için https://www.carikcim.com/ortopedik-ayakkabilari sayfasını ziyaret etmeniz yeterlidir.