İYİ Parti Kurucularından GİK Üyesi İlay Aksoy, kurucular kurulu üyesi Emine Küçükali ve Trabzon İl Yönetici Seher Melek ile birlikte Trabzon’daki çalışmalar kapsamında 61saat.com’u ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. 
61saat.com’a tarafsız yayın anlayışı ve kadınlarla ilgili etkili yayın politikaları nedeniyle teşekkür eden GİK üyesi İlay Aksoy, ‘Demokrasinin temeli basındır. Bir ülkede basın özgür değilse demokrasiden bahsetmek söz konusu olamaz. Bu noktada sizlere özellikle teşekkür ediyoruz. Hem bölgede kadınlarımızla ilgili yapılan faaliyetleri ve gelişmeleri sıkça haber yapmanız, hem de siyasi partiler arasında eşitlik ilkesini koruyarak her görüşe yer vermeniz çok güzel. Çalışmalarınızda başarılarınızın devamını dilerim’ dedi. 

KADINLAR OLMADAN YÖNETİM OLMAZ 
Türkiye’de Cumhuriyetin ilelebet devamı için kadınlara özellikle değer verilmesi gerektiğini, fakat bugün kadınların hak ettiği yerde olamadığını, bunda siyasi aktörlerin olduğu kadar geri planda duran kadınların da suçlarının olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı.

Bugün biz kurucu üyemiz Emine Küçükali ile Trabzon’a geldik. Buradaki ziyaretimizin amacı kadınlarımız ile bir araya gelelim tanışalım dertlerini öğrenip ileriye dönelik neler yapalım pekiştirelim istedik.

Sürmene’den başladık. Karadeniz’de kadınların hakim olduğuna inanıyoruz. Kadın güçlü Karadeniz’de yamaçlarda bile kadınlar hep ileridededir. Kadının da siyasette yer almasını hedefliyoruz. 

KADINLAR HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

Her ev de bir kadın abla kardeş var. Kadınlardan kimlere ulaşabiliriz diye orada bir muhtarlık yapan Zeynep hanım ile görüştük. Sorunların dinledik bunlarla ilgili çözümler neler olabilir. Orada bir kafe sahibi olan bir kadın ile de görüştük sorunları paylaştık. Kadınlarımızın özellikle neler beklediği  konusunda düşüncelerini aldık. Sağlıklı bir görüşme oldu. Kısa zamanda ne kadar verimli çalışabileceğini gördük.

Bir gerçek varsa, kadınlar hak ettikleri yerde değil şu an . İstedikleri yerde olmamasının en büyük engelleri kendileridir Erkekler değil. Bunu açık açık söylemek lazım. Gezdiğimizde tanıştığımızda kadınlarla sohbet ettiğimiz de hep alışkanlık haline gelmiş.. 

CUMHURİYET'İN BEKÇİLERİ KADINLARDIR

Halbuki bu ziyaretlerin amacı kadınlara cesaret vermektir. Esas Cumhuriyet’in bekçileri kadınlardır. Her çocuğun ilk öğretmeni kadındır annesidir. 
Çok büyük sorumluluk düşüyor kadınlara.  Bu ziyaretler çok önemlidir. Tanıştığımız arkadaşlarla sohbet ettiğimizde, biz onlara ne kadar cesaret verirsek  onlarda o kadar hoşuna gidiyo “ Ben de yapabilirim diyor” Kadının sorumlulukları çok ağırdılar. Annedir eştir, yemek yapıyor, temizlik, evin işi  çocuklara bakar, mesleki hayatı vardır yük çok fazladır.

Siyaset bir anahtardır.  Daha iyi yaşamak niçin önemli bir anahtardır. Siz yoksanız yerinizi başkası dolduruyor. Eğer kadınlar yoksa ister istemez erkekler dolduruyor. Kadınların tekrar cesaret bulması ve sahaya dönmesi gerekiyor.
Şu an hiç olmadığı kadar gönülen kadınlara fırsat verilmiyor İYİ Parti’nin verdiği kadar. Meral Akşener gönülden istiyor ki kadınlar başarılı olsun. Değişim kadınlarla oluyor. Sahada elimizden gelen tüm desteği vererek bu gücü ortaya çıkaracağız.  Biz biliyoruz sahiplenmeyi de iş yapmayı da çok farklı bir direnişimiz var. İradeliyiz, dayanıklıyız çalışkanız.. Cumhuriyeti korumak bize kalmış birşey..

BARAJ SORUNUMUZ YOK

Seçimle ilgili baraj sorunumuz olmaz. Ciddi bir oy oranı ile gümbür gümbür geliyor. Türkiye sıkışmış olduğu partilerden bir çıkış yolu arıyor.  

Mevcut partilerin söylemleri ile yaptığı işler birbirini tutmuyor. 9 ile gittik gördüğümüz şu çaresizlikten oy veriyor ama o parti kendisini temsil etmiyor. Mecburen oy kullanıyor. Vatandaşın sorumluğu oy kullanmak ama vatandaşın bir sorumluğu daha var o oyun peline düşmek. İYİ Parti’den huzur istiyorlar. Birbirimizle dalaşmayacağız, hakaret etmeyeceğiz, taraf tutmayacağız insanlara kardeş olduğumuzu hatırlatacağız. 

TEKNOLOJİ VE EĞİTİM...

Gelişmiş toplumlarda hiç bir zaman insanlar siyasetle bu kadar ilgilenmek zorunda değil. Hiç bir zaman bölünmek için teşvik edilmemiştir. Kardeşimle neden kavgalı olayım. Bununla beslenemeyiz. İYİ Parti olarak beslenme kaynağımız, teknoloji eğitim olacak. 

Çok kapsamlı eğitim programlarımız var. Taşımalı eğitimi kaldırmak istiyoruz. Kesintisiz 12 yıl eğitime geçmek istiyoruz.  Kız çocukların okumasının arz ediyoruz. 

OKUMA YAZARLIĞI OLMAYAN KADIN KALMAYACAK

5 senelik kalkınma programımız var.  45 yaş altı kadınlar 5 yıl içinde okuma yazarlığı olacak. Kadın olmadan hiç bir gelişim olmaz. Biz Türkiye’ye faydalı olacaksak. Kadına insan olarak bakmak lazım. Seçimlerde kadınlar taşeron işçi olarak bakılmaması gerekiyor.  Broşür dağıtsın evine gitsin seçim bittikten sonra bitti. Taşeron işçiler için de hak istiyorsak adil koşullar istiyorsak kadınlar için de aynı şekilde istiyoruz. 

Ayrım yapmayacağız insan olarak bakılmasını istiyoruz. Çok şey kaybettik bu ayrışma nedeni ile..