Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Millet devletsiz, devlet ordusuz olmaz. Ama kışlasında olacak” dedi.
15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında mecliste verdiği mesaiyle en çok konuşulan isimlerden biri olan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Yenikapı’da düzenlenen ve milyonların ağırlandığı Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde konuştu ve “Millet devletsiz, devlet ordusuz olmaz. Ama kışlasında olacak” mesajını verdi.
Miting alanında tek ses ve tek yürek olmaktan dolayı duyduğu onuru ve mutluluğu dile getiren TBMM Başkanı İsmail Kahraman, mitingin darbeye karşı demokrasinin kazanıldığı bir taçlanma olduğunu söyledi.
Ay-yıldız bayrağının altında tek devlet ve tek bayrak altında olmanın inancıyla bir arada olunduğuna dikkat çeken TBMM Başkanı Kahraman, “Darbeleri tarihe gömerek bütün dünyaya duyurmak için buradayız. Sizler beyaz elbiselerinizle Malazgirt’te 200 bin kişilik Bizans ordusuna karşısına çıkarken, ‘ey askerler şehit olursam bu beyaz elbise benim kefenim olur şehit olmak benim için muzaffer olmaktır’ dediniz. Malazgirt zaferi ile Anadolu’ya 10 asır önce giren İslam inşallah kıyamete kadar bu topaklarda yaşayacaktır. Bir Cuma sabahı semaya karşı Malazgirt’te 54 bin er bestelediler en güzel marşı, ‘Allahü Ekber.’ Sizler İslami yok etmek için yola çıkan Haçlı ordusuna karşı Selahattin Eyyübi’nin torunlarısınız ve Peygamber efendimizin hadisindeki müjdeye nail olan ‘ Ya ben İstanbul’u alırım ya da İstanbul beni’diyen Fatih Sultan Mehmet’in torunlarısınız. Sizler Türkiye Cumhuriyetimizin mazisini layığına ulaştıracak göğsü iman dolu olanlarsınız. Al bayrağımın altında oluşturduğumuz bu tabloda dostlarımızın büyük güven duyduğunu biliyorum. Gönül coğrafyamızın, kültür dünyamızın milyonlarca kişisi sizlerin arasında olmak istediğini biliyorum” dedi.
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye’nin büyük bir badireli atlattığını vurgulayan TBMM Başkanı Kahraman, Fetullahçı Terör Örgütü’ne su sözlerle sert çıktı:
“Büyük bir badireden çıktık ve kazandık. Açtıkları okullarda, dershanelerde robotlarla milletin kurumlarına yerleştirdikleri ajanlarla, devletin içinde giren insan müsveddelerine milletimiz en güzel yanıtı verdi. Ecdadına layık torunlar oluğumuzu kanıtladık. Milletimize ailelerine baş sağlığı diliyorum şehitlerimizin. Gazilerimizin en yakın zamanda şifa bulmasını istiyorum.”
Darbe gecesi mesaisi vakti olmamasına rağmen meclisin kapılarını açtıklarını ve dört siyasi parti olarak darbeye karı bildiri yayınladıklarını hatırlatan TBMM Başkanı Kahraman, şunları söyledi:
“Çalışma günü olmamasına rağmen 15 Temmuz darbe hareketini başlaması üzerine TBMM hemen açıldı ve gece boyunca açık tuttuk. Ertesi gün olağanüstü toplantı yaptık ve grubu olan tüm dört partinin ortak bildirisini yayınladık. Partiler demokrasinin yanında, darbenin karşısında olduğun açıkladı. İradeye kurulmak istenen ipoteğe karşı meclisimiz gazilik payesini aldı milletçe tahammül edemeyen milletin kalbini bağrını bombaladılar meclisimize bomba attılar. Cumhurbaşkanımız selendi ve halkımızın meydanlara çağırdı. Millet bir bütün olarak darbeyi önledi ve demokrasi kazandı Bundan sonra hiçbir güç demokrasiye el atamayacaktır. Darbeler tarihi sona ermiştir. Milletimiz demokratik tecrübisiyle, azmiyle bir büyük fitneyi bertaraf etti. İnşallah bizler için canlarını feda edenleri unutmadan yarınlara umutla bakacağız.Ülkemizi Dünyanın en ileri devleti olarak taşıyacağız. Hâkimiyetin silahlı zümreye ait olmadığını, millete ait olduğunu ortaya koyacağız ve bundan vazgeçmeyeceğiz. Millet ordusuz ordu milletsiz olmaz. Muazzez ordumuzun yeri kışlasıdır. Kışlasından bir daha ancak vatan için çıkacağını düşünüyoruz.”
(İHA)