AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, belediyelere kayyum atanmasına ilişkin, "Türkiye doğru yoldadır, doğru bir işlem yapmıştır. Kayyum ataması geç kalmış bir karardır. Keşke bu kanun düzenlemesi daha önce yapılsaydı" dedi.
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı’na bayram ziyaretinde bulundu. Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve parti üyeleriyle bayramlaşan Erol Kaya, terör ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle bazı belediyelere kayyum atanmasına ilişkin açıklama yaptı. Konuşmasına tüm İslam aleminin bayramını kutlayarak başlayan Kaya, "Türkiye’de Kurban Bayramı biraz buruk. Yaşadığımız darbe ve terör saldırısının akabinde bir bayram geçiriyoruz. Türkiye’de bin 397 belediyemiz var. Bu belediyelerimizin 2015 yılında kullandığı kaynakların toplamı yaklaşık 100 milyar. Biz bu belediyelerimize görev verirken alt yapı, üst yapı ve spor tesisleri gibi hizmetler yapsınlar diye kaynak aktarıyoruz" dedi.
2014’ten sonra Doğu ve Güneydoğu’da 202 HDP’li belediye olduğunu kaydeden Kaya, "Belediyeler bu kaynakları şehirlerin imkanı için değil, tam tersine şehirleri yaşanmaz hale getirip terörü desteklemek için kullandığını görmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Belediyenin kanunuyla sivilleri katletmek, polisleri ve korucuları şehit etmek hiç kimsenin görevi değildir. FETÖ ve terör desteği nedeniyle 28 belediye başkanımızın yerine kayyum atanmıştır" diye konuştu.
Bu belediyelere kayyum atanması nedeniyle yurt dışından bazı tepkiler gördüklerini ifade eden Kaya, "Kimse kusura bakmasın, benim paramla gidip teröre bomba taşıyacaksınız. Kanal, çukur kazacaksınız. Biz park bahçe yapın diye para veriyoruz, siz şehri yaşanmaz hale getiriyorsunuz" dedi.

"AK PARTİ’DEN AYRILAN BELEDİYE BAŞKANI SAYISI 5"
AK Parti’nin kendi bünyesi içerisindeki FETÖ çalışması ile ilgili sürecin devam ettiğini kaydeden Kaya, "874 belediye başkanımızın 4 tanesini partiden ihraç ettik, 1 belediyemiz bu kapsamda hem partiden hem de belediyeden istifa etmiştir. Şu anda AK Parti’den ayrılan belediye başkanı sayısı 5’tir. 12 bin meclis üyemiz var. Bu üyeler içerisinde tespit çalışmaları sürüyor. 25 meclis üyesinin partiden ihraç süreci başladı. İncelemeler devam diyor. Belediyelerde 2 bin 100 personelin FETÖ’yle bağlantısı tespit edilirken, bu personeller açığa alınmış ve iş akdi feshedilmişti" ifadelerini kullandı.

"AMERİKA BÜYÜKELÇİSİNİN YAPTIĞI AÇIKLAMA HADDİNE DEĞİLDİR"
Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan ’kayyum’ açıklamasına da değinen Kaya, "Amerikan Büyükelçisinin açıklamasını üzülerek izledim. Guantanamo gibi ciddi bir işkence yapan ülkenin büyükelçisinin Türkiye hakkında, kanunun ve yasaların getirdiği bir uygulama ile ilgili açıklama yapması ne hakkıdır ne de haddinedir. Böyle bir şeyin maksadını aşan bir ifade olduğunu düşünüyorum. Türkiye’yi ikna edecek doğru bir açıklamayı kendilerinden beklediğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.
Kaya, bir gazetecinin terör örgütüyle ilişkisi tespit edilen belediyelere daha önce neden kayyum atanmadığı sorusuna, “Türkiye doğru yoldadır, doğru bir işlem yapmıştır. Kayyum ataması geç kalmış bir karardır. Keşke bu kanun düzenlemesi daha önce yapılsaydı, ve bu beladan daha önce kurtulmuş olsaydık" şeklinde cevap verdi.

"KILIÇDAROĞLU’NDAN DA AYNI AÇIKLAMAYI BEKLERDİM"
Belediyelere kayyum atanmasına ilişkin MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ’yapılanlar doğru’ açıklamasını değerlendiren Kaya, "HDP’deki arkadaşlardan şu açıklamayı bekliyorum; desinler ki ’Biz asla terörü desteklemiyoruz, terörle hiçbir bağımız yok, bizim kamyonlarımız bomba taşımıyor. Bizim asla PKK ile bağımız yok’. Siyasi, yaşamı boyunca Devlet Bahçeli devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü sağduyulu olarak durmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan da aynı açıklamayı beklerdim. Bunu HDP’nin de yapması lazım" şeklinde konuştu.
Kaya, Türkiye’de yaklaşık 500’den fazla kişinin fezlekesi olduğuna vurgu yaptığı açıklamasını, "Eskiden fezleke işlemleri için hukuki süreç donduruluyordu, şimdi serbest bırakıldı. Yasanın önündeki engel kaldırıldı. Süreci hep birlikte takip edeceğiz" ifadeleriyle sonlandırdı.
(İHA)