Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazak mevkidaşının, yaptıkları görüşmede kendisine "Türkiye’ye düşman olan bize de düşmandır" dediğini ifade ederek, Kazakistan’daki FETÖ faaliyetleriyle ilgili alınan kararı açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin ardından Türkiye’yi ziyaret eden ilk devlet başkanı olan Kazak mevkidaşı Nazarbayev ile kameraların karşısına geçti. Erdoğan, yaptıkları görüşmede, 15 Temmuz’daki hain kalkışmayı gerçekleştiren Fetullahçı terör örgütünün Kazakistan’daki faaliyetlerinin de görüşüldüğünü ifade ederek, “Değerli kardeşimizin -Türkiye’ye düşman olan bize de düşmandır- ifadesi önemli. FETÖ bize bu düşmanlığı yaptı. Bugün bize yarın, başkalarına aynı şeyleri yapabilirler. Kazakistan’da 33 okulları var. Listeleri ilettik. Maarif Vakfımızla Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışmasıyla bu adım atılacak" dedi.

"TÜRKİYE’NİN TALEPLERİNİ, KARŞILAYACAĞIZ"
Erdoğan’ın yanında olduklarını ifade eden konuk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ise, Türkiye’nin FETÖ’cü okullarla ilgili bütün taleplerini karşılayacaklarını belirtti. Nazarbayev, Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Örgütüne girmesine tam destek verdiklerini de ekledi.
(İHA)