Başbakan Binali Yıldırım, "Ankara’nın toplu ulaşımına destek olmak için Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan metrolarını açtık. Şimdi de artık kara sevdaya dönen Keçiören-Tandoğan Metrosu’nu önümüzdeki ay açıyoruz" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Esenboğa yolu üzerindeki ’Otonomi’ açılış töreninde yaptığı konuşmada, "15 Temmuz gecesi tanklara, jetlere, bombalara, mermilere göğsünü siper eden, Ankara’nın yiğit hemşehrilerimize yakışır biz hizmeti bugün başlatıyoruz. Milli mücadelenin öncülüğünü yapan, Cumhuriyetimizin demokrasinin başşehrine yakışan güzel bir eser olmuş. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ankara’nın sosyal hayatına olduğu kadar, bölgenin ticari hayatına çok önemli katkılar sağlayacak. 14 yıl öncesinin Türkiyesi ile bugünün Türkiyesi aynı değil. 14 yıl önce Türkiye’de istikrar, güven yoktu. Bugün Allah’a şükür güven ve istikrar, güçlü siyasi bir irade var, AK Parti var. AK Parti 14 yılda, bir Türkiye’yi 3 Türkiye yaptı. IMF kapılarında dolanan bir ekonomiyi defetti ve artık denetlenen değil, kendi kararını kendi veren bir Türkiye var. Bu Türkiye, önce Aziz milletimizin duası ve desteği sonunda da bu milletin iktidarı AK Parti’nin getirdiği yönetim başarısıyla bu hale geldi. 15 Temmuz’da demokrasimizi koruyan, darbeye darbe yapan, bu uğurda hayatlarını kaybeden, bölücü terör örgütüne karşı sınır kapılarında Doğu’da Güneydoğu’da hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye büyüyor, şehirler de büyüyor" ifadelerini kullandı.
Bugünün Türkiyesinin dünyanın 20 ekonomisinin içinde olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Artık uluslararası piyasalarda, enerjiden ulaştırmaya, sağlıktan tarıma birçok alanda ülkemizin önemi artmaya devam ediyor. Sadece büyümüyoruz, etrafımızdaki milyonlarca mazlum ve mağdur kardeşimizi de kucak açıyor, destek oluyoruz. Bu güzel eser Ankaramızın, başşehrimizin gelişimini de ortaya koyuyor. Türkiye’de otomotiv sektörü yıllar geçtikçe büyümeye devam ediyor. 2002’de Türkiye’de 8,5 milyon araç vardı, şimdi ne kadar, 21 milyon. Kaç katı, neredeyse 3 katına yaklaşmış. Bu büyümeyi, refahı gösteriyor. Bu rakam piyasanın ne kadar canlı olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Bu motorlu araç varlığındaki artış özelikle şehirlerde de trafiği olumsuz etkiliyor. Hatırlayın, galericiler, oto pazarları şehrin içindeyken sokaklar park alanına dönüyor ve trafik felç oluyordu. Ne kadar yeni yol, köprü yapsak şehir içi planlaması yoksa amacımıza tam ulaşamıyorduk. Şehrin içerisinde kümelenen bu araçların kaldırılması, ikinci el oto pazarlarının şehir dışında tek bir mekanda toplanması, Türkiye’de bütün şehirlerde olduğu gibi Ankara’da da gerçekleşmiş oldu" şeklinde konuştu.

"BURASI SADECE OTO ALINIP SATILAN BİR YER DEĞİL"
Başbakan Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti: "Buralara bu eserin bu hale gelmesi kolay olmadı. Arsa olacak, arsa ile ilgili sorunlar çözülecek, finansmanı bulunacak. İnşaatçısı, yapanı, müteahhiti tayin edilecek ve nihayet altyapı yapılacak. Yolları, refüjleri kaldırımları yeşil alanları, burası sadece oto alınıp satılan bir yer değil, onbinlerce insanın her gün gelip burada vakit geçireceği yaşam alanı haline gelmiş. Oteliyle, yiyecek içecek merkezleriyle her türlü ihtiyaçlarını vatandaşların karşılayacağı tesis olmuş. 500 trilyon harcama yapılmış, altyapı buna dahil değil. Belediye de altyapıya 15 trilyon harcamış ve böylece güzel bir iş ortaya çıkmış. 551 tane dükkan var. Bu ne demektir? Her bir dükkan bir ekmek kapısı. Burada çalışanlar olacak, iş, aş sahibi olanlar olacak. Ekonomiye katkı sağlayacak. Tesiste bir aracı satın almak için ihtiyaç olan herşey var. Otelinden alışveriş merkezine bütün ihtiyaçlar burada rahat bir şekilde görülmüş olacak. Aynı anda 12 bin aracı burada görebileceksiniz. 5 bin kişi burada iş sahibi olacak. Böylece vatandaşımız bir araç almak için Ankara’yı sokak sokak, küçük galeriler dolaşmak zorunda kalmayacak. Buraya gelerek istediği kadar çeşidi görecek, en beğendiği aracı alacak ve bütün işler de burada hallolacak. Alım, satım, noter, ruhsat herşey. Oturup kahvesini içerken, yeğini yerken bir yandan da bu işlemler yapılacak, hizmet ayağına gelecek."

"KARA SEVDAYA DÖNEN KEÇİÖREN-TANDOĞAN METROSU’NU ÖNÜMÜZDEKİ AY AÇIYORUZ"
"AK Parti’nin siyasette tek hedefi var, millete hizmettir" diyen Yıldırım, "Havaalanına yakın, havaalanından gelenler de burada konaklayabilecekler. Ayrıca, Ankara’dan ücretsiz servis olacak. Yetmedi, buradan Ankara’ya önümüzdeki yıllarda metroyu da yapacağız. Böylece, Ankara ile bura arası çok daha yakınlaşmış olacak. Ankara’nın toplu ulaşımına destek olmak için Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan metrolarını açtık. Şimdi de artık kara sevdaya dönen Keçiören-Tandoğan Metrosu’nu önümüzdeki ay açıyoruz. Bir yandan metrolarıyla bir yandan yollarıyla geniş bulvarıyla Ankara’nın güzelliğine daha da güzellikler katacağız" şeklinde konuştu.
Başkentray’ın tüm hızıyla devam ettiğini anlatan Yıldırım, 2 sene sonra Başkentray’ın da hizmete gireceğine dikkati çekti.
Tören alanına gelişinde vatandaşlarla sohbet eden Başbakan Yıldırım, bir çocuğu kucağına alarak sevdi.
(İHA)