Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret bin 500 lira olacak dedik. Bizi gittiler işverene şikayet ettiler. Bir baktık onlar da koymuşlar. Asgari ücret bin 300 lira olacak dediler. Olacak inşallah milletin iradesiyle olacak” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan 1 Kasım Genel Seçimleri öncesinde Zonguldak’a geldi. İlk olarak Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde halka seslenen Kılıçdaroğlu, "Biz Ecevit’in kültüründen geliyoruz. Biz de insanca hakça bir düzen olsun herkesin cebi para görsün dedik. Bunları arzu ediyorsanız buyurun gelin koalisyon kuralım dedik. Birinci sorun koalisyonun kurulmasına kim engel oldu? Kaçak sarayda oturan zat koalisyonun kurulmasına engel oldu. Bunu unutmayın bakın. Bir kişiye yetki veriyorsanız birinci parti yapıyorsanız ve o da hükümeti kurma yetkisi veriyorsa kendi iradesini başka bir iradenin ipoteğine koyduysa o ülkeyi yönetemez. Oturmalı ve demeli ki vatandaş bana oy verdi. Söz hakkı bende. Koalisyon kurulacaksa gereken yapılmalı demeli. Sıra bize geldi. Bize görev vermediler. Biz hükümeti kurardık ve adam gibi de yönetirdik. Bütün vatandaşlarımızı kucaklardık. Biz bölücü değiliz. Toplumu ayırmayız. CHP iktidarında 78 milyona aynı gözle bakarız. Eğer bir vatandaşın çocuğu işsizse, ona şu soruyu sormayacağız. Senin kimliğin, inancın ne? İşsizse ona iş bulacağız. O bizim vatandaşımız değil mi? Herkesi kucaklayacağız” ifadelerini kullandı.

“YETKİMİZİ MİLLETTEN İSTERİZ”
AK Parti’nin seçim bildirgesi ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “Onlar bize görev vermediler. Mağdur edebiyatı yapmayız. Yetkimizi kaçak saraydan değil, milletten isteriz. Onlar ne anlatacaklar hep merak ediyorum. Biz seçim bildirgemizi açıkladık. Onlar hep örnek aldılar. Siz bunları yapamazsınız kaynak yok dediler. Dün seçim bildirgelerini açıkladılar. Biz 7 Haziran’dan önce neyi açıklamışsak aynılarını aldılar kendi seçim bildirgelerine koydular. Emekliye 2 maaş vereceğiz diyorduk. Ramazan ve Kurban Bayramı’nda iki maaş vereceğiz diyorduk. Şimdi onlarda koydular. Bu neyi gösteriyor, en sağlıklı en tutarlı hesabı yapan parti CHP’dir. Taşeron işçilerine kadro vereceğiz dedik. Veremezsiniz dediler. Şimdi onlar da açıkladılar. Taşerona kadro vereceğiz. Asgari ücret bin 500 lira olacak dedik. Bizi gittiler işverene şikayet ettiler. Bir baktık onlar da koymuşlar. Asgari ücret bin 300 lira olacak dediler. Olacak inşallah milletin iradesiyle olacak” dedi.

“CHP SİYASETÇİNİN CEBİNİ DOLDURMAYACAK”
Alaplı Halk Meydanı’nda konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’nin halkın partisi olduğunu bildirerek, “Eski algılarınızı değiştirin. CHP halkın partisidir. Sizin partinizdir. Sizin için çalışır. CHP’nin siyaset anlayışında siyasetçi cebini doldurmayacak. Vatandaş zenginleşecek, vatandaşın cebi dolacak. Biz bunu değiştireceğiz. Eski algıları değiştireceğiz ve değiştiriyoruz da. Ne diyorlardı CHP proje üretemez. Buyurun bakın, son iki seçim bildirgesine bakın. Türkiye’nin bütün sorunlarına çözüm üreten tek partiyiz. En nitelikli kadrolar CHP’de var. Düşünen kadrolar CHP’de var. Onlarda böyle bir kadro olsaydı bizden önce yayınlarlardı” şeklinde konuştu.

“CHP’NİN GENLERİNDE KUVA-Yİ MİLLİYE VAR”
7 Haziran Seçimleri’nden sonra artan terör olaylarıyla ilgili hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, sorunu çözecek tek partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, konuşmasına şu sözlerle devam etti:
“Biz geçen seçim bildirgemizde olmayan bu seçim bildirgemizde iki önemli konu daha koyduk. Şehit yakınları ve gazilere içimiz kan ağlıyor. Ne kadar ağlıyorsak ağlayalım içimiz kan ağlıyor. Gittiğimiz her şehit cenazelerinde anneler ‘Benim oğlum öldü, başka anneler ağlamasın’ diyordu. Bu sorunu çözemediler, çözmek de istemediler. Ne oldu da 7 Haziran’dan sonra ülke kan gölüne döndü. Kim buna yol açtı. Sizden 400 milletvekili istediler. Vermezseniz ülke felakete sürüklenir dediler. İstenilen sonuç çıkmadı ülke kan gölüne döndü. Sorumlusu bu ülkeyi yönetenlerdir. Biz açık yüreklilikle şunu söyledik. Bu sorunu ancak CHP çözer. Çünkü CHP bu ülkenin kurucu partisidir. Bu sorunu ancak CHP çözer. Çünkü CHP’nin genlerinde Kuva-yi Milliye vardır. Ülkemizi severiz biz ayrım yapmayız. Hiç kimsenin ötekileştirilmesini istemeyiz. Seçim meydanlarında söylüyorum. Diyorum ki ‘insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır. Bizim başımızın tacıdır’ diyoruz. Hiçbir ayrım yapmıyoruz. Çünkü CHP halkın partisidir. Hangi inançtan, hangi yaşam tarzını benimserse benimsesin CHP bütün vatandaşların sorununu çözer dedik.”

“BİZİM SANKİ HİÇ İŞSİZİMİZ YOK, 2 MİLYONUN ÜZERİNDE SURİYELİ’YE BAKIYORUZ”
Türkiye’ye gelen 2 milyon Suriyeli’nin Türkiye’deki şartları beğenmediği için Avrupa’ya göç etmeye çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin Ortadoğu ve Kafkaslarda da çıkarlarının olması gerekiyor. Eskiden bütün ülkelere mal satardık. Bizim tırlarımız giderdi. Şimdi olmuyor niçin kavga ediyor. Niye kavga ediyoruz. Bizim sanki hiç işsizimiz yok 2 milyonun üstünde Suriyeli kardeşimiz oldu. Şimdi onlara bakıyoruz. Onlar da baktılar Türkiye’de bir şey yok. Avrupa kapılarına gidiyorlar. Bakın hiçbirisi Mısır’a, Suudi Arabistan’a, Katar’a gideceğiz demiyor. Avrupa’ya gideceklerini söyleyerek orada insan hakları olduğunu söylüyorlar. Biz kendi ülkemize hukuku ve adaleti getireceğiz. Ayrım yapmayacağız. Türkiye niye bölündü arkadaşlar? Kişinin inancı ve kimliği kendisine aittir. Hangimiz anne ve babamızı seçme şansına sahibiz. Türkiye dünyanın en güçlü ülkesiydi. Ama yönetemediler. 24 Ağustos 2002’de bir mektup yazdım. Dedim ki Suriye sorununu böyle çözemezsiniz. Uluslararası bir Suriye konferansı yapalım dedim. İran, Rusya, Arap Ligi’ni davet edelim dedim. Türkiye sorun çözen ülke haline gelsin dedim. Çünkü sorun çıksa hep Türkiye’ye başvururlardı. Şimdi tam tersini yaptılar. Siz anlamazsınız dediler. Ortadoğu’dan, Avrupa Birliği’nden, Uygar dünyadan Türkiye dışlandı. Yeniden Türkiye’yi güçlü rayına oturtmamız lazım gelir. Bunu bir siyasi söylem olarak algılamayın. Kendi vicdanınıza sorun. İyi yönetemediler. Birileri sabah akşam kandırdı. Bu güzel ülkeyi bölgesinin lideri yapmak saygın kılmak mümkün” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM SİSTEMİ ALLAK BULLAK EDİLDİ”
Eğitim sistemini de eleştiren Kılıçdaroğlu, eğitim sisteminin allak bullak edildiğini belirterek, “13 yılda 12 sefer eğitim politikası değiştirildi. Bizim çocuklarımız denek mi? Anneler çocuklarını hangi çocuklarını gönderdiklerini bile bilmiyorlar? 10 km ötedeki okula çocuklarının kaydedildiğini öğreniyorlar. Bunu değiştireceğiz. Bana yetki vermenizle bunları değiştireceğiz. 2015 son seçim bildirgemizi gençlere adadık. Bir ülkenin geleceği hep gençlerdedir. Gençler anne ve babalarını aşmak durumundadırlar. Bizden daha iyi şekilde dünyayı sorgulamak durumundadırlar. Gençler taşkınlık yapıyor e yaparlar tabi arkadaş. Taşkınlık yaptığı zaman genci öldürelim mi? Hayır nasihat verelim. Çünkü o genç bu ülkenin evladıdır. Bayrağına ve vatanına sahip çıkıyor. Şehitlerimiz geliyor tamamı genç. Son seçim bildirgemize iki konuyu daha ilave ettik. Pek çok şehit yakınları ve gaziler ile bir araya gelen genel başkan benim. Sadece CHP’nin genel merkezinde şehit yakınları ve gaziler ile ilgili bölüm vardır. Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu kuracağız ve Başbakanlığa bağlayacağız. Dertlerin birinci elden çözeceğiz. Bizim seçim bildirgelerimizi örnek almaları güzel” dedi.
Ülkeye barışı getirecek tek parti olduklarını savunan Kılıçdaroğlu, “Saray için çalışan Davutoğlu, halk için çalışan Kılıçdaroğlu. Hiçbir ayrım yapmadan 78 milyonu kucaklayan herkesi baş tacı eden ülkeye barışı getirecek olan tek parti biziz. CHP’ye genel başkan olduysam, Atatürk, Mustafa Kemal ve Cumhuriyetin sayesinde oldum. Cumhuriyet’e çok şey borçluyum. Kendi tarihimizi bize unutturmaya çalıştılar” diyerek Alaplı Halk Meydanı’ndaki konuşmasını tamamladı.
(İHA)