CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kdz. Ereğli mitinginde halka hitap etti. Sorunların çözümünün CHP’de olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Vatandaş ‘işsizim’ diyor. İş bulacaksa adresi değiştirecek, eski adresi terk edeceksin. Yeni adrese geleceksin" dedi.
Kdz. Ereğli ilçesinde halka bir araya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran öncesi kamuoyuna açıkladıkları seçim bildirgesini genişleterek yeniden açıkladıklarını ifade etti. AK Parti’nin kendilerinin seçim bildirgesinden üstü kapalı kopya çektiğini öne süren Kılıçdaroğlu, sorunların çözümü için de adres olarak CHP’yi gösterdi. Amaçlarının halkın yaşam standardını yükseltmek olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Geçenlerde yani 7 Haziran öncesinde seçim bildirgemizi açıkladık. Bizim seçim bildirgemizden biraz böyle üstü örtülü kopya çektiler. Geçenlerde açıkladık ve en baştan söyledim. Bizim seçim bildirgemizi örnek olarak alacaklar dedim. Dün açıkladılar bizim seçim bildirgemizi örnek almışlar. Kim almış, 13 yıldır bu ülkeyi yönetenler almış. Sorulması gereken soru şu, 13 yıldır siz ne yapıyordunuz? Bizim partimiz Türkiye’nin sorunlarını en iyi bilen en doğru teşhisi koyan partidir. İşsizlik sorununa da bakın çözüm bulacağız. Onlar çözüm bulamazlar. Az önce kahvede oturdum, vatandaş ‘işsizim’ diyor. İş bulacaksa adresi değiştirecek. Eski adresi terk edeceksin. Yeni adrese geleceksin. Halk ne ise bizde öyleyiz. Halk neyi istiyorsa bizde onu gerçekleştireceğiz. Amacımız halkın yaşam standardını yükseltmektir. İşsizliği, yoksulluğu bitirmektir. Bir arada huzur içinde yaşamaktır. Çocuklar huzur içinde okusun. Gençlerimiz huzur içinde askerliklerini yapsınlar. Ve anneler gözü yaşlı onları beklemesin.”

“SLOGAN FENA DEĞİL”
Vatandaşların ‘Başbakan Kemal’ sloganına tebessüm eden Kılıçdaroğlu, "Slogan fena değil. Bunu gerçekleştirmenin yolu sandıktan geçiyor. O nedenle söylüyorum. Sandığa gideceğiz. İkna edeceğiz" dedi.
Kılıçdaroğlu, Ereğli mitinginin ardından Kandilli beldesindeki parkın açılışı için beldeye hareket etti. Burada çiçeklerle karşılanan Kılıçdaroğlu, “Eğer Türkiye’yi bu beceriksiz siyasetten kurtarabilirsek emin olun çok daha güzel bir ortamda hep beraber yaşayacağız. Hanımlar size bir şey söyleyeyim. Aslında hanımların şöyle bir özelliği var. Olacak bir olay konusunda ilk duyarlılığı gösteren hanımlardır. Dolayısıyla bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu zor durumu en iyi siz anlarsınız. Bir annenin acısını bir başka anne anlar. Türkiye’nin bu acılardan kurtulması lazım gelir. Annesinin huzur içinde çocuğunu askere gönderebileceği bir Türkiye lazım. Sevgi içinde çocuğunu okula gönderebileceği bir Türkiye lazım. Kavgasız, barışı olan huzuru olan bir Türkiye’ye ihtiyacımız var” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE YÖNETİM BOŞLUĞU VAR”
Türkiye’de yönetim boşluğu olduğunu öne süren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Şimdi ülkeyi yönetenler Türkiye’yi idare edemiyorlar. Türkiye’yi kim yönetiyor belli değil. Türkiye’de bir yönetim boşluğu var. Davutoğlu mu yönetiyor, Erdoğan mı yönetiyor? İki başlı yönetim olmaz. Davutoğlu koalisyon kurmak için geldi. Koalisyon kuracağız dedi. Hay hay dedik koalisyon kurarız. Milli irade tecelli etmişse biz de milli iradeye uyacağız ve koalisyonu kuracağız. Bize üç aylık seçim hükümeti önerdiler. Biz de onu kabul etmedik. Neden koalisyon kurulmadığını herhalde siz iyi biliyorsunuz. Eğer bir kişi koalisyon kurma iradesini kullanamıyor ve iradesi başka bir otorite baskısı altındaysa o kişiye oy vermeyin. Yetkisini kullanacak, gücünü kullanacak kişiye oy verin. Çift başlı yönetimden Türkiye’yi kurtarmanız lazım gelir.”
Kandilli beldesindeki parkın açılışının ardından TTK Armutçuk Müessesi’ne gelen Kılıçdaroğlu, burada maden işçileri ile görüştü. Madenci baretini başına takan Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta maden ocağında hayatını kaybeden işçinin mesai arkadaşlarına da baş sağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, müessese ziyaretinin ardından Zonguldak’a hareket etti.
(İHA)