CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz CHP olarak demokrasi tarihimize çok önemli bir katkıda bulunduk. İlk kez 14 siyasal parti bir aday üzerinde anlaştık. Bu çok önemli bir gelişmeydi. İleride Türkiye’nin demokrasi tarihini yazacak olanlar bu gelişmeyi herhalde özellikle önem vereceklerdir” dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ankara Çukurambar Mahallesi Arjantin İlköğretim Okulu’nda 4121 nolu sandıkta, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla oyunu kullandı. Sabah saat 11.15 sıralarında eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte oyunu kullanan Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “İlk kez cumhurbaşkanını halk seçecek. Halkın tercihlerine elbette saygı duyacağız. Seçime gidip, sandık başına gidip oyunu kullanan tüm yurttaşlara şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte biz CHP olarak demokrasi tarihimize çok önemli bir katkıda bulunduk. İlk kez 14 siyasal parti bir aday üzerinde anlaştık. Bu çok önemli bir gelişmeydi. İleride Türkiye’nin demokrasi tarihini yazacak olanlar bu gelişmeyi herhalde özellikle önem vereceklerdir. Seçimin çok zor koşullarda geçtiğini, eşitsiz koşullarda geçtiğini herkes biliyor; ama bütün bunlara rağmen Türk siyasetine yeni bir üslup yeni bir tarz geldi. Ekmeleddin Bey bu konuda yeni bir süreç başlattı aslında kendisine şükran borçluyuz. Bu bağlamda çelebiliği, güzelliği, rahatlığı, ufku genişliği ve bilgeliği bir anlamda hepimize öğretti. Kendisine tekrar yürekten teşekkür ediyorum. Umuyorum bu seçimler halkımız için hayırlı olur. Kuşkusuz bu demokrasimiz için çok önemli seçim. Hep beraber göreceğiz ve sonuçları da öğrenmiş olacağız” şeklinde konuştu.
Seçimleri evinden mi takip edeceğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Evet" dedi.
Öte yandan, Kılıçdaroğlu oyunu kullanmadan önce 4121 nolu sandığın bulunduğu salonda AFAD ekipleri, kimyasal madde tehlikesine karşı ölçüm yaptılar.
(İHA)