CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin’de konvoy güzergahında çıkan çatışmada bir askerin şehit olmasıyla ilgili, "Yarın şehidimizin cenazesine katılacağım. Keşke o şehit olmasaydı da aynı acıyı ben yaşasaydım. Benim ailem yaşasaydı. Bu açıdan son derece üzgünüm" dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Artvin’de konvoyunun geçiş güzergahına düzenlenen saldırı sonrasında Artvin’deki programlarını tamamlamasının ardından Ankara’ya döndü. Kılıçdaroğlu, Esenboğa Havaalanında parti örgütleri ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşıladı. Partililer Kılıçdaroğlu’nu ellerinde bayraklarla sloganlar eşliğinde karşıladı. Kendisini karşılayan partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, "Çok teşekkür ederim. Bizim bir görevimiz var bütün zorlukları aşmak, bizim bir görevimiz var teröre karşı durmak. Bizim bir görevimiz var, vatandaşı korumak. Bizim bir görevimiz var, vatandaşın haklarını savunmak. Terör kimden, nereden, nasıl gelirse gelsin mücadele edeceğiz. Bu terör bizi asla yıldıramaz ve yolumuzdan döndüremez. Kararlılıkla bildiğimiz yoldan yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.
"Yarın şehidimizin cenazesine katılacağım. Son derece üzgünüm" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "Keşke o şehit olmasaydı da aynı acıyı ben yaşasaydım, benim ailem yaşasaydı. Bu açıdan son derece üzgünüm. Bir şehidin olması gerçekten beni son derece üzüyor" açıklamasında bulundu.
Havaalanında kendisini bekleyen yoğun kalabalıkla ilgili ise Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Bu atmosfer güzel bir atmosfer. En azından teröre karşı hep birlikte duruyoruz. Birlikte mücadele ediyoruz. Buraya katılan arkadaşlarıma, telefon eden bütün siyasi partilerin genel başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, meslek kuruluşlarına, sendikalara hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Hep beraber olacağız, birlikte olacağız. Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
Açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu, partililerin sloganları eşliğinde Esenboğa Havaalanından ayrıldı.
(İHA)