CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadelenin ortak payda olması gerektiğini belirterek, “Bunu üzülerek ifade edeyim bir siyasetçi olarak beceremedik” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat’taki programının ardından Çorum’a gelerek şehit ailelerini ziyaret etti. İlk olarak önceki gün Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada şehit olan J. Ast. Çavuş Ömer Faruk Darbaş’ın Gülabibey Mahallesi’nde yaşayan ailesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, babası Zekeriya Darbaş’a baş sağlığı diledi.
Darbaş ailesine taziyelerini ileten Kılıçdaroğlu, en büyük arzularının terörün son bulması olduğunu belirterek, “Her seferinde diyoruz inşallah bu son olur. Temennimiz ve beklentimiz o. Sonuçta biz ne dersek diyelim ateş düştüğü yeri yakıyor. Şehitlik mertebesi önemli ir mertebe. En büyük arzumuz terörün son bulması. 81 ilimizde şehidimiz var. Nereye gitseniz aynı tablo ile karşılaşıyorsunuz Emin olun bizim üzerimize düşen bir görev varsa ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bizden ne isteniyorsa yapmaya hazırız. Hiç kimsenin burnunun kanamamasını istiyoruz. Memleketimiz dünyanın en güzel memleketi. Maalesef içeriden dışarıdan pek çok unsur var. Sizlerde tahmin ediyorsunuz bizlerde tahmin ediyoruz. Her seferinde diyoruz inşallah bu son olur. İnşallah bu son olur. Allah sabır versin” dedi.
Bu sıra söz isteyen bir vatandaş CHP liderine dönerek (terörü kast ederek), “Ortak noktayı bulmalıyız. Bu ortak noktada hepiniz aynı yerde olmanız lazım. Görüşleriniz ne olursa olsun. Ülke menfaati söz konusu olduğunda hep beraber olmanızı istiyoruz” dedi.

“HAKLI OLARAK SORUYORSUNUZ”
Terörün ortak paydası olması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Terör konusunda ortak paydamızın olması lazım. Demokrasi dediğiniz şey siyasi partilerin ortak paydası ne kadar genişse demokrasi o kadar güçlü olur. Ortak payda ne kadar daralırsa demokrasi o kadar sorunlu olur. Terör bizim ortak paydamız olmak zorunda. Milli eğitim bizim ortak paydamız olmak zorunda. İşsizlik ortak paydamız olmak zorunda. Dış politika ortak paydamız olmak zorunda. Bunu üzülerek ifade edeyim bir siyasetçi olarak beceremedik. ,Bir siyasetçi olarak söylüyorum Maalesef beceremedik. O zaman haklı olarak soruyorsunuz. Haklısınız. Olması gereken o. Sonuçta hepimiz bu memlekette yaşıyoruz. Fikirlerimiz farklı olabilir. Ama iş memleket çıkarına gelince ortak politika oluşturmak zorundayız. Biz bunu isteriz. Her yerde söyleriz” dedi.
Kılıçdaroğlu, daha sonra Mardin’in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Jandarma Şükrü Öngün’ün Kale Mahallesi’nde yaşayan ailesini ziyaret etti. Şehit babası Kamber Öngün ile görüşen Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından Çorum’dan ayrıldı.
(İHA)