Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "“Tek amacımız var, gülümseyen Türkiye" dedi.
Kılıçdaroğlu, Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Umut Gönüllüleri Eğitim Programı’na katılarak, kısa bir konuşma yaptı. “Umut sevdiğimiz sözcüklerden birisidir” diyen Kılıçdaroğlu, “Umut aynı zamanda gelecek demektir, geleceğe güvenli bakmak demektir, huzur, barış, özgürlük demektir umut. Umut aynı zamanda karamsarlığa kapılmamak demektir. Eğer Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ulusal bağımsızlık savaşını başarıyla sonlandırmışlarsa yüreklerinde taşıdıkları umuttur. Bugün Türkiye’de herklesin bir düşüncesi var. Şu veya bu şekilde ülkenin sorunlarını kendine göre tartışıyor ve sorguluyor. Ama ülkenin genelinde bir karamsarlık havası olduğunu çok iyi biliyoruz. O zaman bize bir görev düşüyor; umudu ateşlemek, geleceği ve geleceğe yönelik umutlarımızı artırmak. Bunun mücadelesini yapmak zorundayız” dedi.

"ZOR OLDUĞUNU BİLİYORUM"
Tuncay Özkan ve arkadaşlarının daha önce başlattıkları bir çalışmayı şimdi yeniden hayata geçirmek istediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Tek amacımız var, gülümseyen Türkiye. Bunu yapmak istiyoruz. Karamsar olmak değil, hepimiz gülmeliyiz. Hayata gülerek bakmalıyız. İşçimiz öyle olmalı, köylü, sanayici öyle olmalı. Eğer biz herkesin gülümsediği bir Türkiye inşa edebilirsek çocuklarımıza güzel bir miras bırakmış olacağız. Bunun zor olduğunu biliyorum, önümüzde ciddi engeller olduğunu da biliyorum. Ama önemli olan zaten zoru başarmaktır. Bize düşen görev zoru başarmaktır ve bunu başaracağız, kararlıyız” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Trabzon, Ankara ve İzmir il başkanlarıyla videokonferans sistemiyle bağlantı kurdu. Ankara İl Başkanı ise Ethem Sarısülük’ün hayatını kaybettiği yerden programa bağlandı. İzmir İl Başkanı programa bağlandıktan sonra bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “İzmir’e olan güvenimiz tam. İstanbul, Trabzon ve Ankara değil, bizim 81 ilde umudu yeşertmemiz gerekiyor. Eğer biz bu ülkenin geleceği için mücadele edeceksek, Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşıyacaksak bunun tek bir adresi var, o adres CHP’dir. Bunu herkes çok iyi bilmeli. Bizim mücadelemiz insanlık mücadelesidir, umudun mücadelesidir, herkesin aş, herkesin iş sahibi olduğu mücadeledir, çağdaş uygarlık mücadelesidir, aydınlığın mücadelesidir. Biz umudumuzla aydınlığa koşacağız” dedi.
(İHA)