CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı’nın, ABD’nin YPG’ye desteğini eleştirdiği konuşmasında sarf ettiği, “Eğer DEAŞ’a karşı olanlar terör örgütü değilse o zaman El Nusra’ya niye terör örgütü diyorsunuz?" sözünü, Erdoğan’ın El Nusra’yı terör örgütü olarak görmediği şeklinde yorumladı ve yeni bir gafa imza attı.
CHP Meclis Grup Toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘başkanlık sistemi’ çıkışına tepki göstererek, "Cumhurbaşkanı seçilen kişi, TBMM önünde bir yemin etmiş ve ona sadık kalacağına dair namus ve şerefi üzerine yemin etmiştir. Efendim ’fiili durum var, yasal hale getirelim’ diyorlar. Neden yasal hale getiriyoruz, ’neden yasalara uymuyorsun’ diye hatırlatma ihtiyacı duymuyoruz" dedi.

MUSUL OPERASYONU
Kılıçdaroğlu, Musul Operasyonu konusunda hükümete eleştiriler yönelterek, "Musul konusunda esip gürlüyorlardı, ’A planım, B planım, Z planım var’. Esip gürlersen seni plansız bırakırlar" diye konuştu. "Eskiden Ortadoğu’da kuş uçsa Türkiye’ye sorarlardı" diye devam eden CHP lideri, "Bu benim ağrıma gidiyor. Musul konusunda Türkiye’nin masa dışında tutulması, en büyük yenilgilerimizden biridir" ifadelerini kullandı.

EL NUSRA GAFI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında yeni bir gafa da imza attı. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı’nın, ABD’nin YPG’ye desteğini eleştirdiği konuşmasında sarf ettiği, "Biz NATO’da beraberiz. PYD sizin NATO’da ortağınız değil ki, YPG sizin ortağınız değil ki? Biz seninle ortağız. Orada müttefikiz. Biz bunların canına okuruz.Onlarla ne işimiz var bizim? Eğer dost olmak için DEAŞ’a karşı olmak ölçüyse o zaman El Nusra ile de dost ol. Çünkü El Nusra da şu anda DEAŞ’le savaşıyor. Bunun ne akılla ne bilimle ne tecrübeyle izahı mümkün değil" sözünü Erdoğan’ın El Nusra’yı terör örgütü olarak görmediği şeklinde yorumladı.
Kılıçdaroğlu, "Dışişleri Bakanı Lozan’da bir toplantıya katıldı. -Terörist El Nusra Halep’ten derhal ayrılmalı- dedi. Cumhurbaşkanı, -Eğer dost olmak için IŞİD’e karşı savaşmak ölçüyse El Nusra’ya da dost ol. Onlar da savaşıyor.- Böyle bir tabloya kim inanır, kim bunu düşünebilir. El Nusra konusunda bile görüş birliği yok. Dışişler Bakanı’nı kutluyorum, doğruyu söylüyor, El Nusra oradan çekilmeli" ifadelerini kullandı.
Halbuki Erdoğan, konuşmasında, DEAŞ’a karşı savaşmasının bir terör örgütünü aklamayacağını belirtmiş, durumu “iyi terörist, kötü terörist anlayışı” olarak yorumlamış ve ABD’yi eleştirerek, “Bu anlayışı değiştireceğiz" demişti.
(İHA)