AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun IŞİD tehdidine yönelik yeni bir tezkere önerisine, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun herhalde aklı başına yeni gelmiş” sözleriyle cevap verdi.
AK Parti MYK toplantısı öncesinde gazetecilerin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni tezkere önerisine yönelik sorularına cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kabul edilen tezkerenin Kılıçdaroğlu’nun söylediği bütün kapsamları içerdiğini belirtti. Kabul edilen tezkerenin IŞİD veya PKK terör örgütlerinden Türkiye’ye yönelik Suriye veya Irak sınırından gelebilecek tehlikelere karşı yurtdışına asker göndermeyi içeren bir tezkere olduğunu ifade eden Elitaş, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun herhalde aklı başına yeni gelmiş. Tezkereyi tam olarak okuyabilselerdi, bugünü görüp değerlendirme imkanları olsaydı, tahmin ediyorum tezkereye ‘evet’ derlerdi. Aynı şey HDP içinde geçerli. O tezkere Türkiye sınırları dışından Türkiye’ye yönelik olabilecek tehdidi bertaraf etmek için yurtdışına asker göndermeyi içeren bir tezkereydi. Açıkçası, CHP özellikle 2 Ekim’de yaptığı hatayı düzeltmek için bir hamle, gayret içinde ama kamuoyu bunun ne anlama geldiğini değerlendiriyor” dedi.
Aynı yönde sorulan soruya AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise, “Çıkan tezkere bu tür ihtiyaçlar hasıl olursa karşılamaya dönük içeriğe sahip. Tezkere çıkarken bunların konuşulması gerekirdi. Ama hiç bunlar konuşulmadı” ifadeleriyle cevap verdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan MYK toplantısı üyelerin parti genel merkezine gelmesi ile birlikte başladı.
(İHA)