Başbakan Binali Yıldırım, "FETÖ gitti, BETÖ, bölücü terör örgütü geldi. Kim gelirse gelsin, topunuz birlikte gelin. Karşısında dimdik duran 79 milyon vatan evladı var" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Metrosu’nun test sürüşünü yapmadan önce belediye binası önünde vatandaşlara hitap etti. Bugün Keçiören için büyük bir gün olduğunu belirten Yıldırım, "Nihayet, yıllardır dillere destan olan Keçiören Metrosu bitmeye bir adım kaldı. Bugün test sürüşlerine başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu metro inşaatı yıllar öne başladı. O dönemde Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Bey, Keçiören Metrosu’nu Kızılay Çayyolu ve Sincan Batıkent metrolarının inşaatına başladı. Bir belediye için bunlar büyük işler. Bir miktar yaptı, sonra işi üzerimize yıktı. Ben o zaman bakandım. O zaman Cumhurbaşkanımız dedi ki, ’Artık bu metroları bir an önce bitirelim, Ankaralıları rahatlatalım’. Ne yaptık? Önce, Kızılay-Çayyolu, Sincan-Batıkent’i, şimdi de Keçiören AKM’yi önümüzdeki bir iki ay içerisinde, sene sonu, bakan diyor ki sene sonu mahcup olmayalım. Ne dedik, Keçiören Metrosu bu yıl sonunda bitecek. Yıldırım sözü. Geçenlerde bu istasyonlardan birisini incelemeye geldiğimizde şöyle gazetede bir haber gördüm, diyor ki ’Sevgilim diyor, aşkımız hiç bitmesin, sürsün, Keçiören Metrosu gibi olsun, hiç bitmesin sürsün’ diyor. Bu gençler üzülmesinler, başka bir slogan bulsunlar. Keçiören Metrosu artık bitiyor, ama onların aşkları bitmesin. Bittiği gibi şimdi burada da bitmiyor, buradan 27 kilometre, Çubuk’a kadar da metroyu uzatıyoruz. Atatürk Kültür Merkezi’nden de Kızılay Meydanı’na kadar 3,5 kilometre daha uzatma yapıyoruz. Başkanın kısa günün ticareti, onu da bugün kopardı, hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.
Başbakan Yıldırım, "Keçiören bittiği zaman, Ankara’da raylı sistem 64 kilometreye ulaşmış olacak. 50’den fazla 60’a yakın durak. Artık Keçiören’den Ankara’nın merkezine gitmek çile olmaktan çıkacak. Keyifle, 15-20 dakika sürmeden, 16 dakikada Ankara’nın merkezindesiniz. Sıcak yok, eziyet yok, trafik yok, keyif var. Yolculuk keyfe dönüşecek. Ankara’ya bu yakışır, sizlere de bu yakışır. Sizler değil misiniz 15 Temmuz’da hainlere karşı dimdik duran? Keçiören, size de bu yakışır. Hizmetlerin en güzeli yakışır. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.
AK Parti’nin 15 yılını doldurduğunu, 15 yaşını tamamladığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, "15 yıla sayılamayacak kadar büyük hizmetleri sığdıran, Türkiye’ye çağ atlatan bir iktidardan söz ediyoruz. Çünkü bu iktidarın başında liderimiz, partimizin kurucusu, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan var. Onun ortaya koyduğu dirayet, vizyon ve onun ekibi olarak bizler ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Burası muazzam bir park haline geliyor, buradaki dere ıslah ediliyor. Sizler, her şeyin en güzeline layıksınız. Bizim gurur tablomuz işte karşıda, Keçiören’in şehitleri. Onların emanetine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Onları şehit eden hainlere hesap sormak boynumuzun borcudur" diye konuştu.

"AVRUPALILAR 10 GÖÇMEN GİTTİĞİNDE CIYAK CIYAK BAĞIRIYORLAR"
Türkiye’nin çok büyük bir ülke olduğunu anlatan Yıldırım, "Türkiye’nin bulunduğu konum dünyanın merkezidir. Onun için herkesin gözü Türkiye’de. Bölgedeki mazlum ezilmiş, hakları elinden alınmış milletlerin umudu da Türkiye’dir. İşte, bir yandan Suriye’de devam eden bu savaş ve 500 bin masum insan hiç uğruna hayatını kaybetti. 3 milyondan fazla masum günahsız kadın, çocuk, genç, ihtiyar memleketimize geldi, onlara bağrımızı açtık, misafir ettik. Bize yakışan da budur, bu asil millete yakışan da budur. Avrupalılar 10 tane göçmen gittiğinde ciyak ciyak bağırıyorlar. Çünkü onlar böyle bir şeye alışık değil ama bizim tarihimizde, geçmişimizde insanlık var, insana hizmet var. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışı var. Biz dedelerimizden böyle gördük, torunlarımıza da bunları anlatıyoruz" dedi.

"FETÖ GİTTİ, BETÖ GELDİ"
15 Temmuz’da FETÖ hain örgütünün dersinin verildiğine dikkati çeken Yıldırım, "Ama bu terör örgütleri aynen aynı aklın emrindeler. FETÖ gitti, BETÖ, bölücü terör örgütü geldi. Kim gelirse gelsin, topunuz birlikte gelsin. Karşısında dimdik duran 79 milyon vatan evladı var. Evelallah bu millet sahip çıktıkça hiçbir şer odağı, hiçbir terör örgütü bu topraklarda barınamayacaklardır" şeklinde konuştu.
Başbakan Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:
"Bir yandan terör örgütleri, bölücüler, FETÖ’cüler, ülkemizi rahatsız eden DAEŞ, PYD, YPG gibi şer odaklarıyla amansız mücadele verirken aynı zamanda da sizin özlem çektiği hizmetleri tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye dünyada yaprak kıpırdamazken, küresel kriz devam ederken, dünyanın 4. büyük köprüsünü, Osman Gazi Köprüsü’nü açtık mı? Türkiye’ye yakışan da budur. Bursa-İstanbul 45 dakika, onlar konuşur AK Parti yapar. Yetmedi daha geçen gün 26 Ağustos, Sultan Alparslan’ın Anadolu topraklarına ayak bastığı günün yıl dönümünde Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü milletimizin hizmetine sunduk. Keçiören’in ulaşım sorununu kökünden halledecek Keçiören Metrosu’nun ayak sesleri gelmeye başladı. Yıl sonuna kadar inşallah yolculu seyahatlere başlayacak. Birkaç ay yolcusuz gidip gelecek, sıkıntılar hallolacak. Yılbaşı olunca metroya binip seyahatin keyfini yaşayacağız."
"Yolları böldük, hayatları birleştirdik, Türkiye’yi birleştirdik" diyen Yıldırım, "Kuzeyle güneyi, doğuyla batıyı kardeş etik Hainler ne kadar uğraşırsa uğraşsın bu milleti asla bölemezler. Havayolunu halkın yolu yaptık. Hızlı tren rüyasını gerçeğe dönüştürdük. Ankara hızlı trenin merkezi oluyor. Uzay binaları gibi yeni bir gar yapıyoruz. Ankara’dan çıkan bir hemşehrimiz 2019’da Sivas’a, Yozgat’a, Kırıkkale’ye kadar da hızlı trenle gideceksiniz. Kayseri’ye gideceksiniz. Böylece Türkiye nüfusunun yüzde 55’ini oluşturan 15 büyük şehrimizi Ankara’yla, hızlı trenlerle bağlıyoruz" şeklinde konuştu.

BAŞLANGIÇ İSTASYONU ŞEHİTLER İSTASYONU OLDU
Keçiören Metrosu’nda 9 istasyonun olduğunu belirten Yıldırım, "Şimdi 9 istasyonumuz var, Keçiören’den çıkıyor, AKM’ye gidiyoruz. Bu istasyonlardan Gazino İstasyonu diye bir istasyon var, başlangıç istasyonu. Benim bir teklifim var, Keçiörenlilere soralım bu istasyonun adını Şehitler İstasyonu yapalım mı? Artık, Şehitler İstasyonu Keçiören Metrosu’nun başlangıç istasyonudur. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Başbakan Yıldırım, konuşması sonrası Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile birlikte test sürüşünü yaptı. Bu arada belediye binasına 15 Temmuz’da hayatını kaybeden şehitlerin fotoğrafları asıldı.
(İHA)