61SAAT SİYASET - MHP Trabzon eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu’nun annesinin cenaze törenine katılmak ve Trabzon’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek üzere gelen MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, ‘Akil adamlar’ , ‘Çözüm süreci’ ve ‘Karayılan’ın açıklamaları’ ile ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Cenaze namazı sonrasında soruları yanıtlayan Aydın, “Onları ben ciddiye bile almıyorum. Muhatabımız bile değil. Onlar mayın eşeğidir. Piyasaya gönderdiler mayınları temizlesinler diye.

Ben bu süreçle ilgili olarak bütün vatandaşlarımızı uyarıyorum. Gaflete düşmesin, parti kimliği ile bakmasınlar. Yok anaların gözyaşı dinmiyor barış gibi insanları gönlüne kulağına hoş gelecek sözlere kanmasınlar. Bu bir plandır. Bu işin başında Amerika vardır. Amerika direksiyonunda Amerika var. Amerika işi yönetiyor. Sadece Başbakanımız da direksiyonun ucundan tutuyor. İrade ondan değil. Beni korkutan da o. İrade onda olsa “bu ülkenin insanı bu ülkeye kötülük yapmaz. Ama irade onda değil. Bu işin iradesi Amerika bölgeyi yeniden şekillendiriyor. Yeniden kuruyor. Burada ki düzen de alt yapısında yasal koşullar oluşuyor” dedi.

TÜRKİYE’Yİ BÖLECEK TARİFİ YAPIYORLAR


Karayılan’ın, Kandil’de yaptığı açıklamalara da değinen Aydın, “İki gün önce ki Karayılan’ın açıklamaları insanların tüylerini diken diken edecek cinsten. Adam aşama aşama planı açıkladı. Zaten ben bu çekilmeyi tebessümle karşılıyorum. Bu da Türk halkının hoşuna gitsin diye bakın iyi şeyler güzel şeyler oluyor havası vermek üzere tiyatro. Yani adamlar gitse ne olacak gitmese ne olacak. Gece gitse sabah dönse nerden bileceksin. Adam silahları bırakmayacağım diyor. Şimdi diyor biz dışarı çıkıyoruz, top hükümette diyor. Anayasa yapsın diyor. Zaten her şey orada. İp ucunu da veriyor. Bizim diyor diğer halkların kimlik tarifi yapılsın. Yani kendini geçti Türkiye’yi bölecek bir tarif ve tarihleme işi. Anayasa sürecinden sonra da diyor ‘Başta önder Apo olmak üzere’ bütün herkesin affedileceği süreç gerçekleşecek diyor. Ondan sonra silah bırakmaya düşünebilirim diyor. Yine bırakırım demiyor. Yani silah elinde bir tehdit unsuru” diye konuştu.

HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN

Herkesin aklını başına alması gerektiğini kaydeden Aydın, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Herkes aklını başına alsın. Bun sonu bölünme. Sakın ha kimse anaların gözyaşı dinecek gibi herkesin hoşuna gidecek barış gibi sözcükle kanmasınlar. Bunlar halkı uyutmak üzere verilen hazırlık sözleri. Bu işin sonu bölünme. PKK buna ne karşılık evet demişse onu bir ara isasyon kabul edecek, ırkçılık mikrobuna bulaşmış eli kanlı, silahlı örgüt ondan sonra ayrışmak için düğmeye basar. Ayrışma nasıl olur kanlaı olur. Toprak taksimatı nasıl olur kanla olur. Orda ki barajlar enerji havzaları paylaşım nasıl olur. Kanla olur. Onun için anaların gözyaşı dinsin diye masumane sözün arkasında ki bu kan gölünü herkes görsün. Kimse buna ben AKP’li, MHP’li, CHP’liyim diye yaklaşmasın. Bu iş partileri geçmiştir. Ben sizinle Koray Aydın olarak konuşuyorum. MHP’li kimliğim ile konuşmuyorum. Ülkesinde ilerde olabilecekleri gören bir vatandaş olarak konuşuyorum. AKP’ye oy verecek olan arkadaşlar sakın ha başbakanı severim partimi severim diye bu işe yaklaşmasınlar. Sonra Türkiye 10 sene sonra bölünüp ayrıştırıldığında vah Tayyip Erdoğan bizi ne yaptın ne hallere düşürdün diye demesinler. Bu iş birini sevmeyi de aşmış bir partiyi tutmayı da aşmış bir iştir”

KAYNAK: 61SAAT.COM