Trabzon’un tarihten gelen birikimi, elverişli coğrafi konumu ve uygun iklim koşullarıyla bölgenin doğal cazibe merkezi olduğunu belirten Koray Aydın, Vizyon Trabzon projesi kapsamında 9 öncelikli belirlediklerini, bu alanların Tarih, Turizm, Ticaret (3T), Sağlık, Spor, Sanat (3S) ve bunların vazgeçilmez tamamlayıcısı olarak da Eğitim, Ulaşım ve Tarım oluğunu bildirdi. Aydın, projelerini “Trabzon’a Umut Olan, 9 Öncelikli Alan” şeklinde sloganlaştırdıklarını ifade etti.

TRABZON’UN KALKINMASI İÇİN CAZİBE MERKEZİ OLMASI ŞARTTIR
Yıllardır ekonomisi ranta dayalı inşaatla dönen Trabzon’un bu yapısının artık sürdürülemez hale geldiğini belirten Koray Aydın, Vizyon Trabzon projesi kapsamında gerçekleştirilecek bir dizi proje ve yatırımla Trabzon’u geleceğe hazırlayacaklarını anlattı. 
Aydın şöyle devam etti: “Trabzon’un kalkınması için cazibe merkezi olması şarttır. Cazibe merkezi olmak için, turisti, yatırımcıyı, ihracatçıyı, işadamını bu kente çekmeniz gerekiyor. Bütün bunlar hayali ve çılgın projelerle değil, ayakları yere basan, şehrin ihtiyaç ve beklentilerine cevap veren ayakları yere basan akıllı projelerle olur. AKP iktidarı, tam 13 yıldır Trabzon’u TOKİ konutlarıyla oyalıyor. Akyazı ile eş zamanlı olarak başlanan başka kentlerdeki statlarda yıllardır maç oynanıyor. Bizler, Akyazı ne zamana yetişecek onu tartışıyoruz. Çamburnu Tersanesi buhar olmuş, Lojistik Merkez elimizden alınmış şimdi de Arsin Yeşilyalı Yatırım Adası ile oyalanıyoruz. Artık bir 10 yıl da Yatırım Adası’nı konuşuruz.”

GÜNEY ÇEVRE YOLU’NU YAPACAĞIZ, TRABZON’U HIZLI TRENLE BUŞUTURACAĞIZ
Trabzon’un artık kaybedecek zamanı olmadığını belirten TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP’nin koalisyon ortağı olarak Trabzon’a 3 yılda yaptıklarını, tek başına iktidar olan AKP’nin 13 yılda yapamadığını ifade ederek: “Projesini bitirip, yapıma hazır hale getirdiğim Güney Çevre Yolu’nu önce tozlu raflara attılar. Biz gündeme getirince de alel acele Güney Çevre Yolu vaadinde bulundular. Bu da bir aşama ancak, endişemiz bunun da boş bir vaat olarak havada kalacağı yönündedir. Biz Güney Çevre Yolu’nu da yapacağız, Trabzon’u demiryolu ve hızlı trenle buluşturacağız. Vizyon Trabzon projesi kapsamında yer alan Demir İpek Yolu Projesi’ni 7 Haziran seçimleri öncesi tarihi Trabzon mitinginde Genel Başkanımız Sayın Bahçeli vaat etti. Demir İpek Yolu Projesi ile Türkiye ve Türk Dünyası’nı Trabzon Üzerinden birleştireceğiz. Trabzon’a yılların özlemi olan demiryolunu kazandıracağız ve böylece bu şehir her türlü araçla ulaşılan bir cazibe merkezine dönüşecektir. Zamanında düşündüğüm, tasarladığım, projesini ve yapım ihalesini yaptığım ve iktidardan ayrıldığımızda yüzde 40 tamamlanmış olan Trabzon Sahil Geçişi Projesi, 500 Milyon lira (eski parayla 500 Trilyon) tamamlanma maliyetiyle halen Trabzon’un cumhuriyet tarihi boyunca 1 defada aldığı en büyük yatırımı olma özelliğini korumaktadır. Yeni dönemde MHP iktidarında kendi rekorumuzu da kırıp, Trabzon’a daha bir dizi büyük eser kazandıracağız.”

Vizyon Trabzon’u 7 Haziran seçimleri öncesi proje bazında gazetelere tam sayfa ilanlar vererek ayrıntılı olarak kamuoyuna sunduklarını aktaran Koray Aydın, 1 Kasım seçimleri öncesinde zaman darlığı nedeniyle vaatlerin ayrıntısına giremediklerini belirterek, ziyaretlerde fırsat buldukça MHP iktidarında Trabzon’a yapacaklarını vatandaşlara anlattıklarını söyledi.