İngiliz ajanları ile görüştükleri iddia edilen Kürt aşiret temsilcileri adına basın açıklaması yapan Savcı Sayan, “Kürt toplumunu tahkir ve tezyif edici mesnetsiz iddiaları katiyetle reddediyor ve bunu dillendirenleri şiddetle kınıyoruz” dedi.
Doğu ve Güneydoğu’daki yaklaşık 50’nin üzerinde aşiret temsilcisi, ‘İngilizler Kürt aşiretlerine para verdi’ iddialarına açıklık getirmek amacıyla Kurucu Meclis (İkinci Meclis) önünde basın açıklaması yaptı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un ikinci darbe için İngilizlerin Güneydoğu’da para verdiği iddiasına tepki gösterilen basın açıklamasında Ağrılı kanaat önderi Savcı Sayan, "Yıl 1516 bugün 2016 üzülerek 500 yıl sonra bazı iftiraların yüzünden tekrar kardeşliğimizi birliğimizi ve beraberliğimizi koruduğumuza dair bir açıklama yapmak zorunda kaldık" dedi.
Sayın, “Bizler milletimizin ve devletimizin yanındayız. 15 Temmuz Türkiye’yi işgal girişiminde, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu’daki bütün il ve ilçelerde de milyonlar sokağa dökülmüş, ülkesine, bayrağına, siyasi iradesine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Bu birlik ve beraberlik ruhu, ülkemizin ve milletimizin dış ve iç düşmanları rahatsız etmiş olacak ki, malum terör odaklarının yeni bir kara propaganda hedefine konulmuştur. Bu çerçevede, emekli bir Albay İngilizlerin Kürt aşiretlerine para verdiğini, borçlarını ödediğini ve bu aşiretleri Türkiye’ye karşı yeni bir ayaklanma için örgütlediğini beyan etmiştir. Bu akıl dışı, edepsiz, ahlaksız, mesnetsiz iddialar Kürt toplumunun sosyolojik gerçeği olan aşiretleri de zan altında bırakmıştır. Bizler Kürt aşiret ve ailelerinin üyeleri olarak, geçmişte de benzerlerine çok rastladığımız maksatlı ve iğrenç bir zihniyetin; Kürt toplumunu tahkir ve tezyif edici mesnetsiz iddialarını katiyetle reddediyor ve bunu dillendirenleri şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE İÇİN HER ZAMAN GAYRET GÖSTERECEĞİMİZ BEYAN EDİYORUZ”
Demokratik bir Türkiye için her zaman gayret göstereceğinin altını çizen Savcı Sayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hasan Atilla Uğur isimli emekli bir Albay tarafından ortaya atılan iddialar, bölgede denge unsuru olan Kürt aşiretlerinin itibarını zayıflatmaya, bunu üzerinden Kürt toplumunu tezyif ve tahkir etmeye, devletin asil kurucu unsuru olmadığı algısını bilinçaltına yerleştirmeye yönelik olup, 15 Temmuz Türk-Kürt kardeşlik ruhuna kasteden hain ve tehlikeli bir söylemdir.
Bizler bugün burada, bu edep dışı ithamı reddediyor, bu ülkenin ötekileri değil, asli kurucu unsuru olduğumuzu hatırlatıyor, teröre ve terör örgütlerine sonuna kadar karşı olduğumuzu, Kürt ve Türklerin kardeşçesine yaşadığı, bölgelerdeki sorunların çözüldüğü, demokratik hak ve taleplerin yerine getirildiği, demokratik bir Türkiye için her zaman gayret göstereceğimiz beyan ediyoruz.”
(İHA)