Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Bütün terör örgütleri hep beraber saldırsa da, onların arkasında bütün ortak akıllar hep beraber hareket etse de bu savaşı milletimiz kazanacak ve terör örgütlerine diz çöktürecektir” dedi.
Ordulu şehit polis memuru Harun Maytalman’ın cenazesine katılmak için Ordu’ya gelen Numan Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gündemdeki konulara değinen Kurtulmuş, “15 Temmuz’dan sonra darbede başarılı olamayan unsurların terör örgütlerini devreye sokarak sürdürdükleri Türkiye’yi yok etme mücadelelerinde milletimiz aynı kararlılıkla onların karşısında duracaktır. Hiçbir terör örgütü ve onların arkasındaki akıllar bu saldırılarıyla Türkiye’yi kuşatacaklar, Türkiye’nin önünü kapatacaklar, Türkiye’nin geleceğini esir edecekler, Türkiye’ye bir şekilde kendi istedikleri istikamette diz çöktüreceklerini zannetmesinler. Bütün terör örgütleri hep beraber saldırsa da, onların arkasında bütün ortak akıllar hep beraber hareket etse de bu savaşı milletimiz kazanacak. İnşallah Türkiye 79 milyon hep beraber terör örgütlerine diz çöktürecektir. Terör, Türkiye için, aziz milletimiz için bir tehdit olmaktan çıkarılacaktır. Evet, içimiz kan ağlıyor. Her gün Türkiye’nin dört bir tarafından gelen şehit cenazeleriyle hep beraber o acıyı bir kere daha yaşıyoruz. Bir kere daha terör örgütlerine lanet ediyoruz. Ama sonuçta büyük bir kararlılık var” diye konuştu.

“Milletimiz müsterih olsun”
Şırnak’ın Cizre ilçesinde 11 polisin şehit olmasıyla Türkiye’nin büyük bir acı yaşadığını vurgulayan Kurtulmuş, “En son 11 polisimizin şehadetiyle büyük bir acı yaşadı Türkiye. Yine Sayın Kılıçdaroğlu’nun konvoyunda bir askerimiz şehit oldu. Bugün de Ordu’da, şehit olan polis kardeşimizin cenazesinde halkımızla beraber olacağız. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Şehitlerimiz Türkiye’nin yolunu aydınlatıyor. Türkiye’nin birliğini, dirliğini koruyor. Bu millet ne kadar büyük millet olduğunu şehitleri vasıtasıyla, onların kararlı mücadelesiyle ortaya koyuyor. Milletimizin başı sağ olsun. Milletimizin müsterih olmasını istiyoruz. Biz bu terör örgütlerinin hepsine diz çöktürecek güce, kuvvete, kudrete sahibiz. Yeter ki birliğimizi, dirliğimiz kaybetmeyelim. İnşallah en kısa sürede Türkiye bu zor dönemi geride bırakacaktır” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Cerablus operasyonu
Türkiye’nin Cerablus operasyonuyla ilgili soruya cevap veren Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkını kullandığını vurguladı. Kurtulmuş şu açıklamayı yaptı:
“Özellikle geçen Temmuz ayından bu yana saldırılarını artıran terör örgütlerinin çok ciddi şekilde Suriye’den destek aldıkları, oradan insan kaynakları desteği sağladıkları hatta askeri ve mühimmat anlamında da büyük destekler sağladıklarını biliyoruz. Dolayısıyla Türkiye’de terörün bu kadar azmasının önemli nedenlerinden birisi, Suriye’de ortaya çıkmış olan siyasi istikrarsızlıktır. Tabiri caizse Suriye maalesef son 5 yıldır dünyadaki bütün silahlı örgütler için bir cennet haline gelmiştir ve Suriye bir örgütler konfederasyonu haline dönüşmüştür. Dolayısıyla Türkiye, Suriye’den kendi topraklarına gelen, Türkiye’nin birliğine, dirliğine karşı saldırı mahiyetinde olan bütün bu hareketliliği yakinen takip ediyordu. Biliyorsunuz orası hem teröristler için bir kaynak halindeydi hem de aynı zamanda Türkiye’nin bazı yerleşim yerlerine oradan roketlerle saldırılarda bulunuluyordu ve vatandaşlarımızın yaralanmasına, vefat etmesine neden olunuyordu. Suriye’deki bu olayları yakinen izledik ve son noktaya gelindi. Türkiye uluslararası hukuktan kaynakların hakları çerçevesinde, kendi ulusal bütünlüğünü korumak, sınır güvenliğini teminat altına almak bakımından Suriye’nin Cerablus bölgesindeki terör örgütlerine karşı bir mücadeleyi başlatmıştır. İnşallah en kısa sürede oradaki mücadelede IŞİD’i ve diğer terör örgütlerini Türkiye’ye bir tehdit olmaktan uzaklaştıracağız ve o alanı temizleyeceğiz. Operasyonumuz son derece başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu operasyondaki amacımız gerçekten ani, hızlı sonuç alıcı bir operasyonla o bölgeyi bütünüyle terör örgütlerinden temizlemektir. Burada uluslararası koalisyonla Türkiye eşgüdümlü bir şekilde hareket ediyor. Bütün ilgili devletler Türkiye’nin operasyonundan haberdardır. Türkiye, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkını kullanmaktadır. Kendi sınırlarımızı koruyacak güçteyiz. Sınırlarımıza tehdit oluşturacak olan bütün unsurları, kim olursa olsun, hangi terör grubu olursa olsun onları da tasfiye edecek güç ve kudretteyiz. İnşallah Türkiye bu operasyonu en kısa sürede nihayetlendirecek o bölgeyi güvenli hale getirecektir. Oradan Türkiye’ye karşı saldırıların yapılması artık mümkün olmayacaktır.”
(İHA)