ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Delil istiyorlarsa derdest edilmiş, bir yerde alıkonulmuş Genel Kurmay Başkanı'nı, kuvvet komutanlarını görsünler. Delil istiyorlarsa Türkiye Büyük Millet Meclisini görsünler. Delil istiyorlarsa 50 tane kardeşimizin şehit olduğu özel hareket binasını görsünler." dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu'daki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, FETÖ’nün darbe girişimine karşı direnen ve 15 Temmuz’dan bu yana meydanlarda nöbet tutan vatandaşlara hitap etti.

Kurtulmuş, "Türk Silahlı Kuvvetleri hepimizin silahlı kuvvetlerimizdir. 3 tane çapulcu, 5 tane eşkıya müsveddesi, kökü dışarıda hoca kılıklı bir serserinin sözlerine uyan 3-5 tane darbeci, ordunun şerefini kirletemez, milletin gözünde Türk Silahlı Kuvvetlerini değerini azaltamaz. Ancak Türk Silahlı Kuvvetlerini yeniden yapılandırıyoruz. Bir daha Türkiye'de hiçbir kimse aklının ucundan dahi 'ben bir gün darbe yaparım' diye geçiremeyecek kadar Türkiye'de sistemi demokratikleştiriyor, şeffaflaştırıyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de Türk Silahlı Kuvvetlerinin bundan sonra sadece ama sadece vatan savunması ile ilgileneceğini dile getiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Biz o silahı, o uçakları, o tankları bu fukara milletin paralarından kısarak, bazı beyler darbe yapsın, ülkeyi karıştırsın diye vermedik. Yemedik, içmedik bu fukara milletin paralarıyla bu uçakları aldık, bu tankları aldık. Yok öyle yağma. Şimdi bundan sonra kimse bu millete o silahı döndüremeyecek, kimse tankı, topu tüfeği ve uçağı millete karşı tehdit olarak kullanamayacak. Bu çeteye, bu FETÖ'cü çeteye karşı hiçbir şekilde müsamaha etmeyeceğiz. Hiçbir şekilde bunlara karşı merhametli davranmayacağız. Bu hesap böyle kapanıp gitmeyecek. Ne varsa, kim varsa ortaya çıkarılacak ve bunların hepsinden fitil fitil burunlarından getirilecek, hepsinden hesap sorulacak. Bu millete karşı işledikleri cinayetlerin birer birer hepsini burunlarından getireceğiz Allah'ın izniyle."

ABD'den FETÖ'nün elebaşını talep ettiklerini ama "mırın kırın" ettiklerini vurgulayan Kurtulmuş, "Amerikalılara şunu söylüyoruz, şöyle düşünsünler. Amerikayı yıkmak isteyen bir örgüt lideri. Diyelim ki bir papaz, Amerikayı yıkmak için bir sürü faaliyet yaptı, kaçtı geldi Türkiye'ye. İstanbul'da Bebek'te ya da Ankara'da Çankaya'da oturdu. 15 senede orada beslendi, büyütüldü ve Türkiye'de Amerika'ya karşı faaliyetlerine devam etti. Bir an bunu düşünsünler bakalım. Ne hissederlerdi. Dünyayı yıkarlardı başımıza. Biz de diyoruz ki 'dostluk, müttefiklik, stratejik ortaklık falan var' diyorsanız biz de aynı şeyleri hissediyoruz." şeklinde konuştu.

- "Delil istiyorlarsa da 238 tane şehidimize baksınlar"

ABD'nin artık tercih yapması gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Ya sizi 79 milyonu tercih edecekler, ya da 3-5 tane çete elamanı ile baş başa kalacaklar. Bu anlamda ümit ediyoruz ki inşallah yeni dosyalarda gönderildi. Hiç olmazsa orada tutuklayın diye orada dosya gönderildi. Delil istiyorlarsa da 238 tane şehidimize baksınlar. Delil istiyorlarsa vücutları parçalanmış, başı gövdesinden ayrılmış o kardeşlerimizin cesetlerine baksınlar. Delil istiyorlarsa 81 vilayetimizde bu hainlere bu kahpelere karşı tek vücut haline gelmiş bu aziz milleti görsünler. Delil istiyorlarsa derdest edilmiş, bir yerde alı konulmuş Genel Kurmay Başkanını, kuvvet komutanlarını görsünler. Delil istiyorlarsa Türkiye Büyük Millet Meclisini görsünler. Delil istiyorlarsa 50 tane kardeşimizin şehit olduğu özel hareket binasını görsünler. Görmek isteyene istemediği kadar delil var. Görmek istemeyene ise Allah bildiği gibi yapsın."

- "Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmeyiz"

Kurtulmuş, konuşmasında kimsenin önünde eğilmeyeceklerini, gerekirse kendi göbeklerini kendilerinin de keseceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Bunlardan yüzde biri herhangi bir Batı ülkesinde olsaydı kıyamet kopar, o örgüte selam veren herkesi mahkemelerde süründürürlerdi. Biz enayi değiliz. Saf değiliz. Muhataplarımızın da saf olmadığını gayet iyi biliriz. Dolayısıyla ya 79 milyonun dostluğu, 79 milyonun ittifakı, 79 milyonla iş birliği halinde olacaksınız ya da 3 tane çete artığını, 3 tane teröristi ve cani elebaşı FETÖ'yü tutacaksınız. Karar, tercih sizindir. 15 Temmuz'dan sonra bu millet yeni bir şey daha gördü. Biz kendi göbeğimizi kesmesini de biliriz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Kimseye eyvallah etmeyiz. Kimsenin önünde eğilmeyiz. Biz sadece Allah'a inanır ve Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmez, kimseye kul ,köle olmaz, kimsenin önünde diz çökmeyiz. Herkes rahat olsun. Bu adamlar ne istiyorsa tam tersi oluyor. Olmaya da devam edecek. Daha da büyüyeceğiz, daha güçleneceğiz inşallah. Bu aziz millet çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecek. Bunda kimsenin şüphesi olmasın."

- "Allah'ın yardımı, sizin desteklerinizle bütün engeller aşıldı"

Türkiye ne zaman yükselse önünün darbe ile kesildiğini ifade eden Kurtulmuş, "Daha önceki darbelerde zorla hükümetleri indirdiler. Şimdi Tayyip Erdoğan. Tayyip Erdoğan bunlara ne yaptı? 2007 yılında 27 Nisan muhtırasıyla neredeyse götürmeye çalıştılar. Ardından parti kapatma davası. 6 hakim 'hayır' dedi, 5 hakim 'evet kapansın' dedi. Bir tanesi bugün evet deseydi bugün AK Parti olmuyordu. Yolunu kesemediler. 11. cumhurbaşkanını seçtirmediler. Türkiye'nin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sizin oylarınızla seçildi. Bunların hepsi birer engeldi. Allah'a çok şükür Allah'ın yardımı, sizin desteklerinizle bütün engeller aşıldı." şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin daha da ileriye gittiğini belirterek, "İşte 15 Temmuz darbe girişiminin temel nedeni de budur. Bunlar güçlü bir Türkiye istemezler. Onun için bu darbeler niye olacak sandılar ama oyunları bozuldu. Bu millet geçmişin birikimiyle sokaklara çıktı ve Türkiye'ye sahip oldu, demokrasiye sahip oldu." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, konuşmasının son bölümünde meydanları boş bırakmayan Ordululara teşekkür etti. Kurtulmuş, daha sonra Ordu İçin Çal topluluğunun Ordu yöresine ait hazırladığı klibi de izledi.

Programa, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(Bitti)