Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Biz lağım faresinin ensesinden tutuyoruz, ciyaklaması başka yerden geliyor, Avrupa’dan geliyor" dedi.
Yapımı Pamukkale Belediyesi tarafından üstlenen ve 2 bin kişiye sağlık hizmeti verecek olan ‘Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin temel atma töreni gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ardından yapımı Merkezefendi Belediyesi tarafından üstlenen ve 200 öğrenciye hitap eden anaokulu, 4 mahalleye hitap edecek kapalı pazaryeri ile işyerlerinin bulunduğu kompleksin açılışını yaptı.
Kompleksin hakkında bir konuşma yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak bilindik belediyecilik hizmetlerinin dışına çıkıp, sağlık, kültür, eğitim ve her türlü konularda hizmet veriyoruz. Arsasını Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği 2 bin 747 metrekarelik bu alanda 7 katlı dev sağlık kompleksi Pamukkale Belediyesi olarak biz yapıp, işletmek üzere Sağlık Bakanlığı’na devredeceğiz. Yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alana sahip olan bu sağlık kompleksi sadece Pamukkale Belediyesi’nde yaşayan vatandaşlarımıza değil tüm Denizli’ye hizmet edecektir. 20 polikliniğin yer alacağı kompleks günde 2 bin kişinin sağlık hizmeti almasını sağlayacak. ‘Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’ Pamukkale ilçesinde 45 mahalleye, Merkezefendi sınırları içinde de 10 mahalleye, yaklaşık 350 bin kişiye sağlık hizmeti sağlayacak. Denizli Devlet Hastanesi günde 7-8 bin kişi poliklinik hizmeti veriyor. Hastane tamamlandığında günde 2 bin kişiye sağlık hizmeti verirken, Denizli Devlet Hastanesinin de yükünü yüzde 30 oranında azaltmış olacak. Kompleksin inşaatı belediyemize 18 milyon TL’ye mal olurken, toplamda 30 milyon TL’ye mal olacağı tahmin edilmektedir. Bu sağlık projesi normal ihale süresine göre 2018 yılının Mayıs ayında tamamlanacak” dedi.

"TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE DÜNYADA SAĞLIK DESTANI YAZDI"
Pamukkale Belediyesi’nin ardından konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye’nin en ücra köşesindeki bir yaşlının, o son nefesini daha kaliteli alması için, eğer bu devlet milyarları, eski parayla katrilyonları, düşünmeden gözden çıkarabiliyorsa, ancak o zaman devlet olur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde dünyada, Türkiye bir sağlık destanı yazdı. Türkiye, dünyada ortalama ömrün artmasında bir numara oldu. Türkiye’nin ortalama yaş artış hızında dünyada bir numara oldu. Bütün dünyanın takdir ettiği bir sağlık devrimi gerçekleştirildi. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.
Daha önce bir belediyenin sağlık ile eğitim alanlarında yatırım yapmasının mümkün olmadığını belirten Zeybekci, HDP’nin elinde bulanan belediyelere yüklendi. Zeybekci, “Başka yerlerde, başka zihniyette olanlar, buna başka şey diyor olabilirler. Belediye, dağdaki teröriste hizmet etmek varken, millete böyle hizmet etmek gibi saçma sapan işlerle uğraşırlar mı? Onların işi gücü ihanet etmek. Ama dertli oldun mu, ama sevdalı oldun mu, bu milletin sevdasındaysan eğer, ne yaparsan, ne edersen, dağları delersin ‘Ferhat’ gibi, bu hastaneleri yaparsın” şeklinde konuştu.

“DEVLET ‘LAĞIM FARELERİNİ’ MAHKEMEYE TESLİM ETTİ”
Tutuklanan HDP’li milletvekilleri ve onların tutuklanmasına karşı çıkan AB ülkelerine yüklenen Bakan Zeybekci, “Şimdi bu milletin gittiği mahkemelere gitmeyiz diyenler, tanımayız diyenler, CHP’nin, MHP’nin genel başkanı, AK Parti dahil olmak üzere, birçok milletvekili gidiyor hesap veriyor, mahkemede ifade veriyor. Çıkıyor yağma yok diyor, o kadar da kolay olmaz o işler diyor. gitmeyeceğiz, haydi gelin götürün bakalım diyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti, lağım faresi gibi, ensesinde tuttuğu gibi mahkemeye götürdü. Bu ülkenin bağımsız mahkemeleri, hakimleri gereğini yaptı. Gereğini serbest bıraktı, gereğini tuttu. Biz lağım faresinin ensesinden tutuyoruz, ciyaklaması başka yerden geliyor, Avrupa’dan geliyor” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından “Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi”nin temeli İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın dualarıyla protokol üyeleri tarafından atıldı.

ANAOKUL, KAPALI PAZARYERİ AÇILIŞI YAPILDI
Zeybekci daha sonra Merkezefendi Belediyesi tarafından 2 bin metrekarelik alana inşa edilen Yenimahalle Anaokulu ve kapalı pazaryeri ve işyerleri ile bir adet alışveriş merkezinin bulunduğu kompleksin açılışına katıldı.
Burada kısa bir konuşma yapan Bakan Zeybeci, “Dünya’nın en modern şehirlerinde ne varsa, bu şehirde olacak. Bugün Almanya’sında, İsviçre’sinde, Fransa’sında böyle pazar yerleri, böyle anaokulları yok. Adalet Parkı gibi, İncirlipınar Parkı gibi, Çamlık gibi, Teleferik gibi, bunlar yok. Bu kadar şehirlerin içinde eksiklerimiz yok mu, tabi var. Bunlar da yavaş yavaş olacak. yavaş yavaş derken de, onlarca yıl değil, inşallah birkaç sene içinde her şey farklı olacak” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Zeybekci ve Vali Altıparmak tarafından Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na bir plaket verildi.
Yapılan açılışın ardından anaokulu protokol üyeleriyle gezen Zeybekci, çocuklarla bir araya gelerek sohbet etti, hediye verdi.
Dokuzkavaklar Mahallesindeki temel atma töreni ile Yenimahalle’de yapılan açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ak Parti Denizli Milletvekilleri, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
(İHA)