HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, TBMM’nin olağanüstü toplanarak IŞİD terör örgütüne karşı alınacak tedbirleri konuşması gerektiğini söyledi.
Parlamentoda HDP Mardin Milletvekili Erol Dora ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, IŞİD saldırıları nedeniyle sadece Türkmenlerin değil Kürtlerin de büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, Türkiye’nin bu saldırıları ciddi bir şekilde gündemine alması gerektiğinin altını çizdi. IŞİD saflarına Türkiye’den çok sayıda militanın katıldığı iddialarına bir cevap verilmediğini söyleyen Tuncel, “Hükümeti, devleti, parlamentoyu göreve çağırıyoruz. Binlerce insan aç ve susuz, IŞİD saldırıları ile karşı karşıya. Meclisin olağanüstü toplanarak neler yapılması gerektiğini tartışması gerekiyor. Uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunuyoruz, IŞİD’in Ortadoğu’dan defedilmesi gereklidir” dedi.
AK Parti hükümetinin IŞİD’in engellememesi konusunda bir adamı atmadığını iddia eden Tuncel, “Güney Kürdistan ile bu kadar iyi ilişkiler kurulmasına rağmen bu konuda adım atılmaması bizim için şüphelidir. Başbakan’dan cevap bekliyoruz, İŞİD’i bir terör örgütü olarak görüyor musunuz, görmüyor musunuz? Türkiye’deki STK’ların, muhalefetin Şengal’deki katliama gerekli tepkiyi göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.

"İCRAAT BEKLİYORUZ"
IŞİD’in bölgede bulunan ibadethaneleri bombaladığını söyleyen HDP’nin Süryani Milletvekili Erol Dora, IŞİD’in yaptığı saldırıların bir insanlık ayıbı olduğunu, insanların inançlarından dolayı öldürülmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu kaydetti. Dora, “Birçok kadın ve çocuk öldürüldü, Türkiye hükümeti herhangi bir açıklama yapmadı. İnsanlara destek vermek, hükümetlerin bu olayları değerlendirmesi ve kınaması gerekir. Bu bir insanlık ayıbıdır” şeklinde konuştu.
Çözüm sürecinin seçim dönemlerine kurban edilmemesi gerektiğinin altını çizen Sebahat Tuncel, “Biz Beşir Atalay’dan söz değil, icraat bekliyoruz. Artık sözün bittiği zamandır, Türkiye toplumları da bu süreçte pratik hiçbir adım atılmamasına tahammülü kalmamıştır. Pratikle bizimle konuşulmuş bir şey yok” ifadelerini kullandı.
(İHA)