Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yazılı ve görsel medyaya seslenerek “Yaklaşık 100 kadar vatandaşımız İŞİD’in elinde. Biz bunları sağ salim kurtarmanın gayreti içindeyken siz tahrik etmek suretiyle ne elde etmek istiyorsunuz ? Lütfen yazılı ve görsel medya, şu süreci tahrik ederek değil, yazmadan, çizmeden fazla da konuşmadan devam ettirmenizi istiyoruz” dedi.
Geçtiğimiz Perşembe gecesi havayolu ile bölgeye gelen, Rize ve Artvin ziyaretlerini tamamlayarak dün akşam helikopterle Artvin’den Trabzon’a gelen Erdoğan, bugün Trabzon Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Erdoğan, ziyaretlerin ardından Atatürk Alanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak Trabzonlular’a seslendi. “Oy Trabzon, büyükşehir Trabzon” diyerek Trabzonlular’ı selamlayan Erdoğan, Trabzon’a büyükşehir sözü verdiklerini ve Trabzon’a verdikleri sözü tuttuklarını hatırlattı.
30 Mart Yerel Seçimleri’nde Trabzon’un büyükşehir belediye başkanını seçtiğini ifade eden Erdoğan, 30 Mart Yerel Seçimleri için bütün Trabzon’a ahde vefasından dolayı teşekkür etti. Erdoğan “ Şükran borcumu da ifade etmek istiyorum. 81 il arasında 30 martta en yüksek oy oranına Rize’de ulaştık. Bütün ilçeler arasında yüzde 83 oy oranı ile Trabzon’un Hayrat ilçesi birinci oldu. İller arasında rekor Rize’nin ilçeler arasında rekor Trabzon Hayrat’ın. Bu rekor için teşekkür ediyorum. İnşallah hem büyükşehirde hem ilçelerde sizlere mahcup olmayacağız” şeklinde konuştu.
Erdoğan, Trabzon’a yapılacak yatırımları özetleyerek “24 Mart’ta geldiğimde Zigana Dağı’na Doğu Karadeniz’in Anadolu’ya açılan kapısına 12 km uzunluğunda bir tünel yapacağımızı ifade etmiştim. Çift tüpten yapılacak tünelin projesi hazır. Önümüzdeki aylarda ihalesini gerçekleştiriyoruz. 600 milyon TL’ye mal olacak Kanuni Bulvarı inşaatı 24 km’lik çok önemli bir yol. İnşallah önümüzdeki yılın sonunda bitiriyoruz. 175 yat kapasiteli kamu-özel işbirliğiyle yapacağımız Trabzon Yat Limanı şuanda ihale aşamasında. Trabzon’a 4 hastaneden oluşan 600 yataklı 301 trilyon bütçeli şehir hastanesi yapacağız, ihale çalışmaları sürüyor” bilgisini verdi.

“TAHRİK ETMENİN TUZAK KURMANIN PEŞİNDELER”
“Bizim gündemimizde toplu açılışlar var. Süratle durmak yok yola devam dedik” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz. Biz ülkemize milletimize insanlığa eser kazandırmak için çalışıyoruz. Diğerleri ne yapıyor ? 12 yıldır ne yapıyorlarsa yine aynısını yapıyorlar. Sadece engellemenin ve yıkmanın, tahrip etmenin peşindeler. Tahrik etmenin tuzak kurmanın peşindeler. Gezi olayları çıktı bu muhalefet bu sokak olaylarının peşine takıldı gitti. 17-25 aralıkta bu muhalefet Pensilvanya’nın peşine takıldı gitti taşeronluk yaptı. Diyarbakır’da alçakça bir saldırı düzenlendi şimdi onu istismarı peşindeler. Musul’da başkonsolosluğumuz boşaltıldı. Yine onun peşindeler. Yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum yaklaşık 100 kadar vatandaşımız İŞİD’in elinde biz bunları sağ salim kurtarmanın gayreti içindeyken siz tahrik etmek suretiyle elde etmek istiyorsunuz lütfen yazılı ve görsel medyadan su süreci tahrik ederek değil yazmadan çizmeden fazla da konuşmadan devam ettirmenizi istiyoruz. Bu tahriklere aleyhte gelişmeler neden oluyor. Yazılı ve görsel medyadaki bu gelişmeler ciddi manada sıkıntı doğuruyor.”
Erdoğan, muhalefet partisi liderlerine de tepkisini sürdürerek “Kılıçdaroğlu, dün çıkmış ‘Erdoğan konuşmamalı, susması lazım’ diyor. Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli çok mu rahatsız oldunuz ? Biz nerede nasıl konuşacağımızı gayet iyi biliriz. Siz bilmediğiniz için battıkça batıyorsunuz. Çünkü size bu yakışmıyor. Siz bu işte çırak bile olamadınız” ifadelerini kullandı.
Kendisini dinleyen bir grup bayan partilinin “Babalar Gününüz kutlu olsun” sloganları üzerine Erdoğan “Sizlerin de babalar günümüz kutlu olsun. Soma’daki 301 şehide, oradaki babalara rahmet etsin. Ailelerine sabır diliyorum, ebediyete göçmüş babalara da Allah’tan rahmet diliyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

“BUNLAR SİRK CAMBAZI SİRK”
Nefret dilene, gerilim siyasetine pirim vermeyeceklerini kaydeden Erdoğan “Bunlar sirk cambazı sirk. Bunların millet sevdası diye bir dertleri yok. Ama biz bu millete, bu topraklara sevdalıyız. Kardeşlerim bu oyuna gelmeyeceğiz. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. MHP, CHP ve HDP’nin nefret diline pirim vermeyeceğiz. Milletim sağ duyulu olsun, vakur olsun. Bu partilerin nemalanma tuzağına düşmesin. Şimdi cumhurbaşkanlığı seçimi geliyor. 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Diyorlar ki çatı aday, şuanda dolaşıyorlar. Kardeşlerim bir inşaata çatıdan mı başlanır temelden mi başlanır ? Bunların temeli yok temeli. Yarın biraya geleceklermiş gelsinler. (Kendisini dinleyenleri göstererek) İşte temel burada; temel reis değil ha. Temel burada çatıyı kuracak olan işte burası. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyoruz, bunu boşuna demiyoruz. 10 Ağustos’ta Trabzonlu hemşehrilemizin göstereceğimiz cumhurbaşkanı adayına sahip çıkacağına ve farklı siyasi görüşten de olsa bir olacağımıza inanıyorum. Çıkacak cumhurbaşkanımız bu kutlu yürüyüşü daha da güçlendirerek bu yolculuğu devam ettirecektir. Yeni Türkiye’yi büyük Türkiye’yi artık kimse engelleyemez” diye konuştu.
Erdoğan, 2007 yılında yaşanan cumhurbaşkanlığı seçimini de hatırlatarak “2007 yılını hatırlayın. Bize Meclis’te Cumhurbaşkanı seçtirmemek için her şeyi yaptılar. Biz de madem Meclis’te cumhurbaşkanı seçmek sorun oluyor’ dedik ve millete gittik. Yüzde 69 oyla millet ‘artık cumhurbaşkanını ben seçeceğim’ dedi. 10 Ağustos’ta millet sandığa gidiyor, kendi cumhurbaşkanını seçiyor. Egemenlik hakkını bizzat kendisi kullanıyor. Trabzon’un her seçimde olduğu gibi cumhurbaşkanlığı seçiminde de bize destek olacağına inanıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.
Ardından toplu açılış töreni gerçekleştirildi.
(İHA)