Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya müdahalesine ilişkin, "Mescid-i Aksa bizim için iki kıbleden birisidir. Sadece Arapları değil, tüm Müslümanları ilgilendiren bir şey. Bu barbarca girişim, alçakça girişim affedilir olamaz, bizim sessiz kalmamız mümkün değil"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyaretine hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda önemli açıklamalarda bulundu. İsrail’in Mescid-i Aksa’ya müdahalesine değinen Erdoğan, "Mescid-i Aksa bizim için iki kıbleden birisidir. Sadece Arapları değil, tüm Müslümanları ilgilendiren bir şey. Bu barbarca girişim, alçakça girişim affedilir olamaz, bizim sessiz kalmamız mümkün değil" dedi.

SURİYE’DE MESELESİ
Suriye’de yaşanan gelişmelere de değinen Erdoğan, 36. paralel üzerindeki çalışmalara devam ettiklerini belirterek, "Burada bir şeyi özellikle ifade etmek lazım. Dikkatler bir tarafa yöneldiği anda Mescid-i Aksa olayı patlak veriyor. Burada bir planlama var, stratejik yaklaşım var. Üzerinde hassasiyetle durulmalı. Halep ile ilgili hassasiyetimiz, Kobani’den fazladır" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ
Erdoğan, "Bu demokratik açılımla başlamıştır. Milli birlik kardeşlik projesi olarak devam etmiştir, çözüm süreci de bunun devamı niteliğindedir.
Bunun İmralı’ya alakası yoktur. Vatandaşı sokağa davete ederseniz burada da 40 kişinin ölümüne neden olursanız sizin çözüm diye bir derdiniz olmaz. Eğer siz gerçekten barış istiyorsanız barış isteyen barış özgürlük isteyen özgürlüğü çağrı yapar. Bunları böyle bir derdi yok. Bu ülkede özgürlük uğrayana barış uğrana her şey yapılıyor" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI VE UÇAK TARTIŞMALARI
Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve uçağıyla ilgili tartışmalara da yanıt veren Erdoğan, "Başbakanlık bir açıklama yaptı. Bakın bu ülkede taş üstüne taş koyanlar var . Bu ülkede taş üstüne taş koymayı haya edemeyenler var bu tür yaklaşımların içerisinde bulananlar bunlar tamamen eski Türkiye’de kaldı. Eski Türkiye’de araba yoksa yaya gidelim diyenler vardı. Turgut Özal uçak aldı ona hakaret edenler oldu. Sonra ona hakaret o uçaklara bindi. Biz şu anda Cumhurbaşkanlığı makamı için böyle yeri yaptıysak Ankara’da Başbakanlık makamının önünü kendisine ait değildir orası bir caddedir. Biz o cadde önünde hükümet başkanlarıyla tören yapardık. Koskoca tc sokağı kapa caddeyi trafiğe kapa orada tören yapar bu yakışır. Buralar itibar makamı. Herkes buraya bakarak kararını verir. Bunların böyle bir derdi yok. Sonrasında burayı cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullandık. Çankaya başbakanlık makamı olarak kullanılacak mevcut merkez başbakanlığın elemanları için kullanılacak. Tüm hassasiyetlerimiz kullanılarak bu yatırım yapılmıştır. Orada yapılacak işler var. Camisi olacak 2 bin kişilik konferans salonu olacak. Uçak meselesi bu da tamamiyle ayıplanacak bir konudur. Kusura bakmasınlar. Artık TC’nin uluslararası toplantılara gittiği zaman vakit nakittir anlayışıyla gidiyor. Tarifeli uçaklarla hizmet olmaz. Bu uçağımızla birlikte nonstop gidebileceğimiz yerlerimiz olacak. Türkiye kendisine yakışanı yapmıştır. Bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Milletin bakışını bunlar değiştiremez" ifadelerini kullandı.
(İHA)