TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, seçim çalışmalarını Ortahisar ve Araklı’da sürdürdü. MHP Ortahisar İlçe yöneticileriyle esnaf ziyaretlerinde bulunan Aydın, berberden-tatlıcıya, kasaptan-mobilyacıya, çay ocaklarından-terzilere kadar esnafın nabzını tuttu. Daha sonra Araklı’ya geçen Koray Aydın burada MHP Milletvekili Adayı Eğitimci Hasan Suiçmez’le birlikte özel bir tıp merkezinin açılışına katıldı.
Esnafın genel olarak piyasadaki durgunluktan, iş yapamamaktan ve borçlarını döndürememekten yakındığını ifade eden Koray Aydın; MHP olarak esnaf ve sanatkârı, borç ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarmak amacıyla finansal borçların yeniden yapılandırılması için “Borç Sarmalından Çıkış Projesi” uygulamaya koyacaklarını bildirdi.
Koray Aydın, MHP iktidarında esnaf ve sanatkârın krediye erişimini engelleyen teminat sorununun tamamen ortadan kaldırılacağını, Alış Veriş Merkezi (AVM) yasasının esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenleneceğini, çıraklık eğitimi ve mesleki eğitimi özendiren özel destekler uygulanacağını belirterek, yeni işyeri açan esnafa beş yıl süreyle vergi ve prim avantajı sağlanacağını, esnafın, gelirinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulanacağını, esnaf ve sanatkârların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı verileceğini söyledi.

ESNAFI CANINDAN BEZDİREN ADI KONULMAMIŞ KRİZ AKP’NİN ESERİDİR
Esnafın borç batağında olduğunu, kredi kartlarına taksit sınırlaması ve kredi kartı batakları nedeniyle esnafın iş yapamaz hale geldiğini ifade eden Aydın: “Veresiye dönemi, senet dönemi, yaz tahtaya-al haftaya dönemi geri gelmiştir. İşte AKP’nin ‘Yeni Türkiye’si budur. Piyasada adı konulmamış bir kriz yaşanmaktadır. Bu kriz, kaynakları yandaşa aktaran, kaynak yok bahaneleriyle esnafı, sanatkarı, kamu çalışanlarını, çiftçiyi ve yoksulu sefalete mahkum eden AKP’nin eseridir. Tekrar ifade ediyorum, MHP’nin toplam vaatlerinin kaynağı yaklaşık 80 Milyar lira civarındadır. Türkiye 80 Milyar lira civarındaki bir kaynağı Cumhurbaşkanı-Merkez Bankası Başkanı arasında yaşanan döviz kuru kavgası sonucu kaybetmiştir. MHP’nin herkesin kabul edebileceği 4 ilkesini kabul etmeyip, herhangi bir şart ileri sürmeyen CHP ile de koalisyon kurmayan AKP, döviz kurunun daha da tırmanmasına sebep olmuş, dolayısıyla ülkemiz daha da fakirleşmiştir. MHP’nin uygulayacağı Borç Sarmalından Çıkış Projesi ile esnaf ve sanatkârın birikmiş borçlarında önemli ölçüde azalma sağlanacak ve tekrar borç tuzağına düşmesinin önüne geçilecektir” dedi.
Esnaf ve sanatkârların hastalık ve ayakta tedavi süresinde geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeleri konusunda düzenleme yapılacağını belirten Koray Aydın, MHP iktidarında esnaf ve sanatkârın emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmeyeceğini vurguladı.

MHP’NİN VİZYON TRABZON PROJESİYLE, TRABZON CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Esnaf ve sanatkârların işlerinin açılması ve ekonomik durumlarının iyileştirilmesi için Trabzon’un bir cazibe merkezi olması gerektiğinin altını çizen TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 7 Haziran seçimleri öncesi kamuoyuna takdim ettikleri Vizyon Trabzon Projesi ile Trabzon’u bölgenin ve ülkenin cazibe merkezi yapacaklarını bildirdi.
MHP’nin Vizyon Trabzon Projesi kapsamında Trabzon’un hızlı bir biçimde kalkınması ve bölgesinde yıldız olması için 9 ayrı öncelikli alan belirlediklerini kaydeden Koray Aydın, bu alanların Tarih, Turizm, Ticaret (3T), Sağlık, Spor, Sanat (3S) ve Eğitim, Ulaşım ve Tarım olduğunu söyledi. 
Koray Aydın, bu başlıklar altında Demir İpek Yolu’ndan - Trabzon Güney Çevre Yolu’na, Trabzon Kültürpark Projesi’nden - Yeni Devlet Üniversitelerine kadar bir dizi önemli projeler olduğunu bildirdi.