SAMSUN  (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "İktidar asla çalmak, aşırmak, cüzdanları doldurmak için bir fırsat değildir" dedi.

Durmaz, Samsun’da bir düğün salonunda partisince "17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası” adı altında düzenlenen toplantıya katıldı. Burada konuşan Durmaz, AK Parti'nin iş başına geldiği günden bu yana 12 yıl geçtiğini, 12 yıl boyunca hırsızlık, rüşvet ve yolsuzluk olaylarının Türkiye’nin gündeminden hiç düşmediğini savundu.

"Geldikleri günden bu yana denetim ve ihale mevzuatına özel ilgi gösterdiler" diyen Durmaz, "Kamu İhale Kanunu’nda 164 kez değişiklik yaptılar. Ne istiyorsunuz kanundan? 164 kez bir ihale kanunu değiştirilir mi? Bir türlü kendilerini suçtan kurtaracak ama aynı zamanda ihaleleri de yandaşlara rahat rahat verebilecek bir düzenlemeyi yapmak için 164 kez değiştirdiler" diye konuştu.

Durmaz, şunları kaydetti:

"Ülke yönetiminde söz sahibi olanların helal haram ayrımı yapabilecek bir basirete ve kul hakkını gözetecek bir anlayışa sahip olmaları hiç tartışmasızdır. Yani iktidarı bir zenginleşme aracı olarak görenler elbette bu tür olaylara sıkça tevessül ederler. İktidar asla millete ait olan gelirlerin eşe dosta, yandaşlara peşkeş çekildiği bir zemin, bir araç değildir. İktidar asla çalmak, aşırmak, cüzdanları doldurmak için bir fırsat değildir. İnsanın olduğu her zeminde, mutlaka kendi hakkından daha fazlasına göz koyan ve daha fazlasını yasa dışı yollarla elde etmeye çalışan insanların olabileceğini gözardı etmemek gerekmektedir."

Toplantıya MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, MYK Üyesi Mehmet Parlak, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek ve partililer katıldı.