61SAAT HABER SERVİSİ-MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, 'Trabzon Büyükşehir Belediyesi' yapılacak işçi alımları ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında dikkat çeken ifadeler kullandı. 
"Ahlaksızlık' başlığı ile yayınladığı basın açıklamasında Demeli, "Büyükşehir Belediyesi Erkek Eleman alımı ile alakalı İŞKUR üzerinden Belediye’de Beyaz Masa’ya müracaatla ve kura ile eleman alınacağı haberini aldık. Bu konu ile alakalı bizlere de müracaat eden 280 kişinin alınacağı bilgisi geldi. Kuranın 13.02.2015 Cuma günü yapılacağını bizlere bildirdiler" ifadelerini kullandı.

CEVAPLANMASI İÇİN 8 SORU SORDU
Konuyla ilgili 8 soru soran Demeli, şöyle devam etti: 
"Şimdi soruyoruz,

·         Dört aylık süre ile çalışacak bu iş için kaç kişi müracaat etti?

·         Müracaat edenlerin hepsinin kura çekimi yapıldı mı?

·         Bizim duyumumuza göre işe alınacaklar adrese davet edilerek işe alındılar ve başka kimseye haber verilmedi, bu doğru mu?

·         Elimizdeki bilgilere ve verilere göre partimize bununla alakalı müracaat edenlerden başvuranlar, kuraya çağrılmadıklarını ifade ettiler, doğru mu?

·         Kura kaç kişi ile yapıldı ?

·         En önemlisi bu kura ile alakalı iş alımını muhalefet Belediye Başkanlarının 13.02.2015 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisinde böyle bir alımın olduğunu duydukları doğru mu?

·         Büyükşehir Belediyesinde, muhalefetin Büyükşehir Meclis Üyeleri bu konu ile ilgili haberleri olmadığını söyledikleri doğru mu?

·         İtiraz etmelerine rağmen, itirazlarının kabul edilmediği doğru mu?"  

ADRESE TESLİM İŞE ALINIYOR
İşe alınanların 'Adrese Teslim' işe alındığını kaydeden Demeli, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak şayet bunlar doğruysa biz bunun tek tarifi olduğunu biliyoruz. Açıkça bu konu ile alakalı müracaat edenlerin, ADRESE TESLİM işe alındıklarını söylüyoruz. 
Bu bir emeğin sömürüsüdür. Emeğin sömürüsünün adının haksızlık, ahlaksızlık, onursuzluk ve de en büyük şerefsizlik olduğunu iddia ediyoruz.
Vekilinizin söylediği gibi yakınlarınıza yardım etmeyi ve dini istismar etmeyi kendinize yakıştırıyor musunuz? Aslında  size de yakışan budur" şeklinde kaydetti.