Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile oğlu Barış Güler, Twitter’da kendileri hakkında hakaret ve iftira içerikli mesajlar yayınlayan bazı kullanıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu.
Güler ailesinin avukatı Mehmet Fehim Güneş, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde Muammer Güler ve Barış Güler şikayetçi sıfatıyla yer alırken 10 tane Twitter hesabı hakkında şikayetçi olundu.
Şikayet dilekçesinde, Barış Güler’in tutuklandıktan sonra MHP milletvekili Lütfü Türkan’ın Twitter’ da ‘Alper Terzioğlu’ takma adını kullanan kişinin Barış Güler olduğunu sosyal medya üzerinde yaymaya çalıştığı bilgisine yer verildi. Dilekçede ayrıca, ‘Alper Terzioğlu’ takma adını kullanan şahısın Barış Güler tutukluyken de bu hesabı kullandığı belirtildi.
17 Aralık soruşturmasıyla ilgili olarak Barış Güler’e verilen takipsizlik kararının ardından, bu hesaptan Twitter’da devlet büyükleri ve Atatürk aleyhine hakaret içeren twitler atıldığını belirtilen dilekçede, “Kişinin Barış Güler olduğu yönünde algı yaratmaya yönelik operasyon yaygınlaşmaya başlamıştır” denildi.
Avukat Güneş, gerek yazılı ve görsel medyaya gerekse sosyal paylaşım sitelerinde ‘Alper Terzioğlu’ takma adını kullanan kişinin Barış Güler olmadığına ilişkin açıklamalara rağmen, bazı twitter hesaplardan hem Muammer Güler hem de Barış Güler’e hakaret içerikli mesajlar atıldığını belirtti.
Güneş, ‘Alper Terzioğlu’ takma adını kullanan şahsın ve müvekkillerine yönelik hakaret ve iftira içerikli mesajlar atan 9 kişinin kimliklerinin tespit edilerek dava açılmasını talep etti.
(İHA)