Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, FETÖ tarafından 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimini anlatan kısa film ve kitapları NATO savunma bakanlarına dağıttı.
NATO savunma bakanlarının katıldığı NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, temaslarından kalan zamanlarda bir araya geldiği NATO savunma bakanlarına FETÖ mensupları tarafından 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen darbe girişimini anlatan kısa film ve kitapları hediye etti.
Kitap ve kısa filmde darbe girişimi sırasında yaşananlar anlatılırken, İngilizce hazırlanan kitapta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişiminin ardından yaptığı açıklamalar da yer alıyor. Yabancı basında darbe girişimine ilişkin yer alan haberlerin de bulunduğu kitapta, darbeye katılan askerlerin hedef aldıkları yerlere ilişkin de bilgi verildi. FETÖ’nün darbe girişimine engel olmak isterken şehit ve gazi olanların fotoğraflarının da paylaşıldığı kitapta, FETÖ’nün yapısı, amacı ve faaliyetlerine ilişkin de bilgi verildi.
Ayrıca, darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinde yapılan reformlara ilişkin bilgilerin de yer aldığı kitabın sonunda Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitinginin fotoğrafı yer aldı.
(İHA)