Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kayseri’de gömülmek istendiğini açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Kayseri’yi çok seviyor. Burada söylememde mahsur görmüyorum. ’Ben’ dedi ’düşündüm mezarımın nerede olması hususunu, doğrusu Kayseri’de gömülmek istiyorum’ dedi. Nerede olacağı hususunu konuştuğumuzda ’doğrusu şehrin her yerinde olabilir’ dedi" diye konuştu.
Başkan Özhaseki, "Niye derseniz arkadaşlar, eski cumhurbaşkanlarını düşünün. Topkapı’nın en önemli yerinde Menderes’in kabri de var, Özal’ın kabri de var. Demek ki cumhurbaşkanları için bir istisna olmaz, her yere gömülebilirler. Bununla ilgili çok yer söylediğimiz halde mütevazı bir tavırla ’yok, şehrin mezarlığı olsun’ dedi" diyerek şu şekilde konuştu:
"Oradaki yerini de hazırlıyorlar, Kayseri’ye gömülmek istediğini de ifade etti. Herhalde baba ata kabristanı değil de şehrin girişindeki o orta yeşil alanda yapılması uygun olur. Arkadaşlarla ona karar verdik kendisine de onu söyleyeceğiz. Bundan dolayı son gelişinde sayın Cumhurbaşkanıma özel itina göstererek onu gerektiği gibi ağırlamaya gayret ettik. Şehrimizin bir değerini yapmış olduğu ilerden dolayı bir hakkı teslim manasında burada bir karşılama ve vefa gösterisinde bulunduk. Biraz şöyle bir topumuz hayattayken kimsenin hakkını teslim etmeyiz. Kıskanırız söylerken cimri davranırız, eline sağlık demekten utanırız teşekkür etmekten özürlüyüz. Ama ölünce kötü adamlara bile yağ yağmakta sınır tanımayız. Gittikten sonra adamın kötülüğünü biliriz ama söylemeyiz. Böyle bir toplumuz. O yüzden hakkı teslim etmek adına sayın Cumhurbaşkanımızı burada biz gerektiği gibi ağırlamaya gayret ettik arkadaşlar."
(İHA)