Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, küçük yaşta evlenenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenlemenin asla tecavüz suçlarını kapsamadığını ifade ederek, “Bu konuda eğer CHP ve MHP’nin başka teklifleri varsa bu teklifleri de değerlendirmeye açık olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.
Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası basın mensuplarının karşısına geçen Kurtulmuş, küçük yaşta evlilik nedeniyle cezaevinde olanlara ilişkin düzenlemeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Numan Kurtulmuş, “Bu düzenleme bir ihtiyaca binaen, Türkiye’de fiilen var olan bir uygulamadan, törelerden kaynaklanan vesaire birtakım uygulamalardan kaynaklanan gerekçelerle gündeme getirilmiştir. Asla tecavüz suçlarını kapsamamaktadır, kapsamayacaktır da. Bu konuda eğer CHP ve MHP’nin başka teklifleri varsa bu teklifleri de değerlendirmeye açık olduğumuzu ifade ediyoruz” diye konuştu.

ŞANGAY 5’LİSİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şangay 5’lisiyle ilgili açıklamaları sorulan Kurtulmuş, Türkiye’nin bugün elinde olan imkanları itibariyle dünyanın her tarafı ile ilişki kurabilecek nadir ülkelerden biri olduğunu belirterek, “Orada atılacak bir adım Türkiye’nin diğer taraflarla bağını koparacağı anlamına gelmez" dedi.

YENİ ANAYASA
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni anayasayla ilgili gelinen noktaya ilişkin ise, MHP’nin kendilerine gönderilen taslakla ilgili henüz nihai görüşünü ortaya koymadığını belirtti. Kurtulmuş, 330 yeter sayısının aşılacağının anlaşılmasıyla konunun Meclis gündemine getirileceğini ekledi.
(İHA)