Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk hükümetinin IŞİD’e silah verdiği iddiasını yineleyerek, "Hükümet IŞİD’e tepki vermek istemiyor çünkü IŞİD’in elindeki silahları Erdoğan gönderdi" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarını Anadolu yakasında sürdürüyor. Kadıköy Bağdat Caddesi’nde seçim otobüsüyle vatandaşları selamlayan Kılıçtaroğlu, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
IŞİD ile ilgili bir soru üzerine katliamların devam ettiğini kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, “IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu biliyoruz. Müslüman kanını akıttığını da biliyoruz. 49 vatandaşımızı rehin aldığını da biliyoruz. Musul Başkonsolosluğunun önündeki Türk bayrağını da indirdiğini biliyoruz. Hükümet IŞİD’e tepki vermek istemiyor çünkü IŞİD’in elindeki silahları Erdoğan gönderdi. IŞİD de bizim konsolosluğumuzdaki vatandaşlarımızı rehin aldı” ifadelerini kullandı.

İDDİAYA YANIT VERDİ
Kılıçdaroğlu, "İçişleri Bakanlığının il emniyet müdürlüklerine gönderdiği bir yazıyla seçim günü Cihan Haber Ajansı’nın sandık başlarında engelleneceği söyleniyor. Bunu seçimin şeffaflığı açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:
"Bir haber ajansının seçimin sonuçlarını izlemesi kadar doğal bir şey olamaz ama siz haber ajansını engelliyorsanız, ’Seçim sandıklarının bulunduğu ortama girmesin’ diyorsanız siz orada bir numara çekiyorsunuzdur. Görüşü ne olursa olsun bir haber ajansının tek görevi vardır, toplumu aydınlatmak. Haber ajansının işlevi budur. Siz haber ajansını yasaklıyorsanız bu doğru değildir, buna tepki vermemiz gerekir. Biz doğru haber almak istiyoruz. Bu doğru haberi farklı kanallardan alabiliriz. Bir ülkede siyasi iktidar haber ajansını yasaklamaya çalışılıyorsa orada demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Bu seçimin şeffaflığına gölge düşürüyor. Herhalde bu kez kedi trafoya girmeyecek, başka bir şey olacak.”
(İHA)