CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kanun Hükmünde Kararname Komisyonu kurulmasına ilişkin, “O KHK’lar bu Meclis’e gelip görüşülecek. Komisyona havale ederek, Meclis’e oyalama taktikleriyle engel olamazlar” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Özel, 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu ile ilgili soruya, “Akşam 7’de komisyon salonunda toplantı yapıldı. Dün bu komisyonun Başkanlık Divanı seçildi. Dört temsiliyet için dört parti vardı. Ama AKP dün dört temsiliyeti de kendisine aldı. Darbeye hep beraber karşı çıktık ama komisyonun yönetimini ellerine aldılar. Başkanlık Divanı’na akıl almaz yetkiler aldılar. Kimin dinlenip dinlenmeyeceğine Başkanlık Divanı karar verecek” yanıtını verdi.
15-16 Temmuz ruhunun bozulduğunu söyleyen Özel, “Bırakın Yenikapı ruhunu, içindeki darbecilerin, FETÖ’cülerin ortaya çıkmasından ne kadar kaygılı olduğunu ortaya koydu. Ayrıca Başkanlık Divanı’na seçtikleri isim tartışılıyor” şeklinde konuştu.

’ERHAN AFYONCU’ ATAMASINA TEPKİ
Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğüne Erhan Afyoncu’nun seçilmesine ilişkin soru üzerine Özel, “AKP’nin tarihi bu tuhaf atamalarla dolu. Atatürk’e küfredenleri Atatürk kurumlarına atamalarını çok gördük. Şimdi askeri okullar kapatılıyor içinde FETÖ’cüler var diye. Şimdi Milli Savunma Üniversitesi kuruluyor. Bu çatıdaki kişi daha dört yıl önce Fettullah’ın gazetesinde yazı yazıyor. Düz memura uygulanan kriterler AKP grubuna uygulansa grup kuramazlar burada” diye konuştu.

TAM GÜN EĞİTİM
Tam gün eğitime ilişkin soruya da Özel, “Eğitim sistemi yaz boz tahtasına döndü. 4 artı 4 artı sistemine itiraz ederken yediğimiz tekmelerin acısı hala duruyor. Şimdi geri dönüyor, bu geri dönüşleri maalesef okullar açıldıktan iki hafta sonra açıklamaya başladılar. Geldiğimiz noktada Fransa kendi eğitim sistemlerinde bir dersin kapsamının değişmesini 12 sene tartışmışken, AKP’de sabah erken kalkan eğitim sistemini değiştiriyor. Elbette tam gün eğitim sistemi iyi bir sistem, yıllardır savunduk. Ama her okulu imam hatipleştirmek, herkesi imam hatibe zorlama çabası içinde olan AKP duvara tosladı ama şimdi bir şey yapıyor ama doğru yapıyor olabilir ama yine aceleci, tartışmadan yapıyor” karşılığını verdi.

KHK KOMİSYONU
Kanun Hükmünde Kararname Komisyonu kurulmasına ilişkin soruya Özel şöyle cevap verdi:
“Kanun Hükmünde Kararname Komisyonu’nu eniştemden öğrendim. Diğer grup başkanvekilleri de eniştelerinden öğrenmiş. Ortak komisyon kuruyoruz haberimiz yok. AKP karar vermiş. Bir teklif iletilmedi. Samimi bir teklifse içeriğine bakacağız. Ama tribünlere yönelik, oyalamaya yönelik bir teklif. O KHK’lar bu Meclis’e gelip görüşülecek. Komisyona havale ederek, Meclis’e oyalama taktikleriyle engel olamazlar.”
(İHA)