MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın Meclis Soruşturma Komisyonu’ndan çıkan 4 eski bakanın Yüce Divan’a gönderilmemesi kararı ile emekli maaşlarına yapılan zamları protesto etmek için düzenlediği basın toplantısı şova dönüştü.
TBMM’de bazı sendika temsilcileri ve emeklilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında hükümeti eleştiren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, basın toplantısı salonuna üzerinde “Kimse görmek istemeyenler kadar kör değildir” yazılı pankart astırdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Yolsuzluk yapanın kolunu keserim” sözünü hatırlatan Vural, Meclis Soruşturma Komisyonu’na talimatlarla aklama görevi verildiğini, rüşvet ve yolsuzluk çetesinin Davutoğlu’nun sesini kestiğini savundu. Başbakan Davutoğlu’nun “Yolsuzluk yapanın kolunu keserim” ifadelerine atfen terzilikte giysi kolu kesmeyi anlatan bir video izleten Oktay Vural, “Başbakan bundan sonra bununla ilgilensin” dedi.
Basın toplantısı esnasında Fatih Kısaparmak’ın “Haram Saltanatı” ve “Haydi Artık Türkiye, Bir Kerecik Türkiye” isimli şarkılarını dinlettiren Vural, emekli ve asgari ücretlilere yapılan zamları da eleştirdi. Emeklilere verilerin zam ile bir günde nelerin alındığını gösteren Vural, “Bu milletin oyları ile iktidar olanlar milyonları götürenleri akladılar ama memurumuza, emeklilere, işçilere 3-5 kuruş zam yaptılar” diye konuştu.
Toplantı sonrasında Meclis bahçesine çıkan Oktay Vural, daha önceden danışmanları tarafından yapılan ve 4 eski bakanı temsil eden kardan adamların önünde emekli sofrası kurdurdu. Beraberindeki emeklilerle birlikte verilen zamlar ile alınan zeytin, peynir ve ekmeği yiyen Oktay Vural, daha sonra kardan adamları tek tek yıkıp, kardan adamların altlarına saklanan dolarları çıkartarak, “Kar bile bunların aklanmasına çok izin vermedi. Ben bunları aklayamam dedi ama buradaki milletvekilleri bunları aklama yoluna gitti” dedi.
(İHA)