CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, paralel yapıya yönelik operasyonlar ile insan haklarının ihlal edildiğini iddia etti.
Tanal, “İşkencenin, kötü muamelenin önlenmesi ve hukukun daha fazla ayaklar altına alınmaması için Avrupa’daki uluslararası kuruluşlara başvurularımızı yaptık” dedi.
Mahmut Tanal, İstanbul Adliye Sarayı bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sorgulamaların gereğinden fazla uzadığına dikkat çeken Tanal, “Bunun sebebi biz değiliz. Yargı hizmeti gereği gibi yapılmıyor” dedi. Tanal, önceki akşam avukatların polisler tarafından darp edildiği iddialarını hatırlatırken, “Avukatlar dünden bu zamana şikayet dilekçesi verecek bir savcı bulamadılar. Savcılar dilekçeleri almadı. Dilekçelerin alınmamasıyla Anayasa ve Türk Ceza Kanunu’na göre suç işlediler” diye konuştu.
Davadaki gelinen son duruma ilişkin bilgiler de veren Tanal, “Toplam 49 şüpheli sorgulanacak. 15 kişinin sorgusu tamamlandı. Şuanda da bir zanlının sorgusuna devam ediliyor. Bu dava bayramdan sonra ancak sonuçlanır” dedi.
(İHA)