Paralel yapının İsrail’in istihbarat servisi MOSSAD’la işbirliği içinde odluğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapının tabanına seslendi ve samimi insanların artık bu illegal yapıyı terk etmeleri gerektiğini söyledi.
İstanbul’da Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Kuruluna katılan Erdoğan, 17-25 Aralık darbe girişimi başarılı olsaydı yaşananları anlattı. Erdoğan; Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimleri gibi çetin imtihanlardan geçtiklerini ifade ederek, “17 ve 25 Aralık darbe girişimleri başarılı olsaydı ben bu kürsüde, siz de belki bu salonda olamazdınız” dedi.
Gönülleri fethedemeyenlerin toprakları işgal etse bile kalıcı olamayacağını anlatan Erdoğan, “Defalarca dostluğumuz test edildi. Kimin kardeşlik maskesi altında gizli niyetleri olduğunu gördük ve onlarla yolumuzu ayırdık” diye konuştu. Erdoğan şöyle devam etti:
"Bırakın hainler hain olmanın gereğini yapsın, dostları ile yürüsün. Ama biz birbirine kenetli tuğlalar gibi yeni Türkiye mücadelesini vermeye devam edeceğiz."
"Önce devlet değil, önce insan dedik" diyen Cumhurbaşkanı, tarihi ve ibretlik bir süreç yaşadıklarını ama bunun tekrar etmemesi için gereken önlemleri aldıklarını anlattı.

"BUNLAR YERLİ DEĞİL, MİLLİ DEĞİL"
Paralel yapının şahsından ziyade önce Türkiye’nin ulusal bütünlüğüne taarruz ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Genelkurmay Başkanının telefonların dinlemek ne demek. Bu vatana ihanet değil de nedir, bu ajanlık değil de nedir. Bunların hâlâ bu ülkenin evladı olduğunu, milli olduğunu düşünenler varsa büyük delalet içindedir" ifadelerini kullandı.
Paralel yapının dini hassasiyetleri de kullandığını ve kendilerine sapkın bir yol çizdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, "Her yol bunlar için meşru. İfade şu: Amaç için her yol meşrudur…Başka derneklere, cemaatlere, vakıflara hayat hakkı tanımadılar yıllarca...Bunlar milli değiller, yerli değiller. Buna rağmen bunlarla iş birliğine girenler, birlikte yürüyenler çok yakın bir zamanda büyük bir mahcubiyet yaşayacaklar" diye konuştu.
Erdoğan, paralel yapının tabanına seslendi ve samimi insanların bu illegal yapıyı terk etmelerini isteyerek, "Samimi insanların hâlâ o çatı altında durmasının bir gerekçesi olamaz. Bu yapının MOSSAD’la işbirliği yaptığını göremiyorlarsa yazıklar olsun" dedi.
(İHA)