Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, ABD Başkanı Obama’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a önerdiği Rakka’ya ortak operasyona ilişkin "Sayın Obama’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talebi oldu. Şu an itibariyle bu görüşmelere devam ediyoruz. ABD ile ortak operasyona sıcak bakıyoruz" dedi.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı.
Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli açıklama yaptı. Canikli, terör örgütüyle mücadelede gelinen nota ayrıntılı şekilde değerlendirildi. Bölücü terör örgütüyle mücadele için operasyonlar devam ediyor. Bölücü terör örgütüyle mücadelede 13,1 ton amanyum nitrat ele geçirildi. Bugüne kadar 229 önemli olay güvenlik güçleri ve istihbarat çalışması sonucu engellendi.39 bombalı araç saldırı girişimi 19 canlı bomba hadisesi engellendi.

FIRAT KALKANI OPERASYONU
Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili de bilgi veren Canikli, "Operasyonun temel amacı ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak. Temel amacımız topraklarımıza yönelik saldırı engellemek. Türkiye uluslararası hukuktan doğan hakkını kullanıyor. Suriyelileri topraklarına dönmeleri için teşvik ediyoruz. Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasına riayet ediyoruz. 772 kilometrekarelik alan DEAŞ’tan temizlendi TSK’nın desteklediği Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolüne girdi. Terör örgütlerine ait 32 bina imha edildi. Uçuşa yasak bölge ilanı ve buralarda yapılacak şehirlerde Suriyelilerin ikametinin sağlanması için aktörlerle görüşüyoruz.

Rakka’ya ortak operasyon önerisi
ABD Başkanı Obama’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a önerdiği Rakka’ya ortak operasyonuna ilişkin de "Sayın Obama’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan talebi oldu. Şu an itibariyle bu görüşmelere devam ediyoruz. ABD ile ortak operasyona sıcak bakıyoruz.

KAMUDA FETÖ OPERASYONU
Kamuda düzenlenen FETÖ operasyonlarına değinin Canikli, "50 binden personelin kamuyla ilişkisi kesildi. İddialar bütün boyutlarıyla inceleniyor. Hatalı görevden alımlarda düzeltme kanalları açık. Somut bilgi ve belge dışında adım atılmıyor" dedi.
(İHA)