Başbakan Binali Yıldırım, ruhlarını 1 dolara satan müptezellere Türkiye’yi teslim etmeyeceklerini söyledi.
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında konuştu. Yıldırım, "Ruhlarını 1 dolara satan müptezellere Türkiye’yi teslim etmeyeceğiz. 15 Temmuz gecesi Türkiye’yi karanlığa götürmek isteyenler başaramadılar, başaramayacaklar. Hiçbir provokasyon kardeşliğimizi bozamayacaklar. Allah tuzaklarını başlarına çevirdi" dedi.
15 bin sözleşmeli öğretmen ve 10 bin yeni polis alınacağını belirten Başbakan Yıldırım, yatırım ortamını iyileştirmek için yeni kararlar aldıklarını açıkladı. Yıldırım şöyle konuştu:
"Yatırımcının önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz. Bireysel emeklilik sistemini otomatik hale getiriyoruz. Bugün Plan Bütçe Komisyonu’na geliyor, önümüzdeki günlerde yasalaşacak. Böylece önümüzdeki yıllarda 90 milyar tasarruf sağlayacağımızı düşünüyoruz."
Kooperatifçilerin borçlarının 5 yıl vadeye yayılacağını ve icra takibini durduracaklarının müjdesini de veren Başbakan Yıldırım, Afetlerden etkilenen çiftçilerin borçlarını da bir yıl erteleyeceklerini söyledi.
Başbakan, "Esnaf artık kredi alırken taşınabilir mallarını da teminat olarak gösterebilecek. Esnafımızın finansa erişimini de kolaylaştıracağız" ifadelerini kullandı.
Başbakan Yıldırım ayrıca, darbe girişimi gecesi ve sonrasında tutumları dolayısıyla CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçeli’ye de teşekkür etti.
(İHA)