BAYBURT (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "Bu referandumun gündeme getiriliş tarzı, bu referandumun maddelerindeki özellikler bizi endişeye sevk etti." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin Bayburt 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gündemine birdenbire halk oylamasının getirildiğini söyledi.

Anayasa değişikliğinin halkoyuna sunulacağını anımsatan Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Bu referandumun gündeme getiriliş tarzı, bu referandumun maddelerindeki özellikler bizi endişeye sevk etti. Bundan dolayı hem bizzat bu konuyu yetkililere iletebilmek, endişelerimizi onlara duyurabilmek için hem de yazılı olarak genel başkanlara 'neden biz endişe duyuyoruz' bunları anlatabilmek için bir mektup yazma ihtiyacı duydum. Bu mektuplar, Meclis'te görüşmelere başlarken ilgililere iletildi ama ne yazık ki bizim endişelerimize kulak verilmedi, itibar edilmedi."

Karamollaoğlu, gelinen noktada sağduyunun hakim olacağını ve milletin bir karar vereceğini dile getirdi.

Milletin isabetli bir karar vereceğini anlatan Karamollaoğlu, "Eğer burada bir 'hayır' çıkarsa bizim iktidara söylediğimiz şu; hiç merak etmeyin, yarın inşallah biz Meclis'te olacağız. O zaman oturup bunu birlikte olması icap ettiği şekliyle düzenler, kamuoyuna götürürüz ve biz de bunun destekçisi oluruz." ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, halk oylamasında "hayır" oyları fazla çıkarsa Saadet Partisinin bu metni olgunlaştırabileceğini belirtti.

Referandumda "evet" oylarının da galip gelebileceğini ifade eden Karamollaoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Evet çıkarsa ne olacak? Biz 'evet'in mahsurlarını gündeme getirdiğimiz için maalesef Türkiye'de adeta bir korku imparatorluğu yaşanıyor, herkes endişeli, 'evet' demenin dışında fikrini gündeme getirenler hep endişe duyuyorlar. 'Acaba işimden olur muyum?', 'Acaba bir baskı gelir mi?', 'Acaba benim yakınlarım zarar görür mü?' Böyle bir ortamda zaten referanduma gitmek adaletsizlik. Bundan dolayı da bu korkuyu duyanlar eğer cesur davranıp da inandıkları gibi oy kullanmazlarsa yaptıkları hatayı hemen neticelerin ilan edildiği gün anlayacaklar, sığınacak çatı olarak da sadece Saadet Partisini görecekler. Onun için ısrarla söylediğimiz şu; 'hayır' da çıksa 'evet' de çıksa bu referandumun galibi biz olacağız inşallah."

Temel Karamollaoğlu, AK Parti'nin 14 yıldır iktidarda bulunduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin beka sorununun olmadığını savunan Karamollaoğlu, "14 yıldır iktidarda olan bir parti eğer Türkiye'yi bekasından endişe duyacak bir hale getirdiyse vay onların haline. 14 yıldır iktidardalar, bütün sıkıntıları çözmüş olmaları icap ederdi. Şimdi referandumu bir beka meselesi olarak görüyorlar. Böyle bir mantık yanlış bir mantık." diye konuştu.