ZenFone Blog: Türkiye’nin Tek Destek Sitesi

ASUS ZenFone Blog, Türkiye’de kurulan ilk ZenFone Türkçe destek sitesidir. Sadece ilk olmakla kalmayıp, ZenFone kullanıcılarına her yönden çeşitli destekler sağlamasıyla da bilinmektedir. ASUS ZenFone’lar hakkında Açık ve net bilgiler içeren sitede, ayrıca her bir kişiyle birebir iletişim kurularak yardımcı olunmaktadır.

ASUS ZenFone Blog, kurulduğu ilk zamanlarda, Türkiye’deki ZenFone satın alanlara, açık ve net Türkçe bilgi aktarımı yapmaktaydı. O zamanlarda tek Türkçe içerik sağlayıcısı olarak görev yaptığından hemen her ZenFone kullanıcısının dikkatini çekti. Bununla yetinmeyen site ekibi, ayrıca her kullanıcının sorusuna teker teker cevap verdi. Böylece gerçekten unutulması zor siteler arasına girdi.

ASUS ZenFone akıllı telefonlarına dair çıkan en son haberler, incelemeler, duyurular, yeniliklerin yanı sıra, nerdeyse hiçbir bilgisi olmayan kullanıcıların dahi anlayabileceği basitlikte hazırlanan nasıl yapılır kılavuzları sitenin omurgasını oluşturdu. 2014’ten beridir aktif şekilde çalışan site, bence sadece ZenFone sahiplerinin değil, hemen herkesin şöyle bir göz atması gerekiyor. Kitlesi az diye pek çok kişi haberdar değil, belki bu sayede birkaç kişinin haberi olur da siteyi takdir ederler.

ZenFone 5

Siteyi ve akıllı telefonlarda gündemi şuanda ZenFone 5 meşgul etmekte. Zira kendisi ASUS’un yeni gözbebeği durumunda. ASUS ilk ZenFone serilerinde yakaladığı başarıya yeni bir kilometre taşı eklemek istiyor. Yani yepyeni bir başarı ile yeni hedeflere açılmak istiyor. ZenFone 5 ise bu amaca hizmet eden bir araç halinde.

ASUS’un bu yıl ki yeni akıllı telefonu olan ZenFone 5’e şöyle bir baktığımızda gerçekten radikal değişiklikler gözümüze çarpıyor. Bu telefon satın alınmalı mı, parasının hakkını verir mi diye sorguladığımızda, rakiplerinin büyük kısmını eliyor. Her yönüyle elden geçirilen, sanki sıfırdan telefon tasarlamasına gidilmiş hissi uyandıran yeni ZenFone 5, alıcılarına fiyatından daha çoğunu vadediyor. Kendisini iPhone X ile bile kıyaslayan ASUS’un amacı farkındalık yaratmak. Gerçekten ZenFone 5’i elinize ilk aldığınızda “Aaa, iPhone X mi bu?” diye sormadan edemiyorsunuz. Peki bu iyi bir şey mi? Takdir tüketicilerin.

ZenFone 5Z

Piyasadaki tüm akıllı telefonlar bir yana, ZenFone 5Z bir yana. Neden mi böyle dedim? Çünkü ZenFone 5Z şuanda piyasadaki tüm akıllı telefonlardan hızlı. Nerden mi anladım? Son yapılan ZenFone 5Z AnTuTu Benchmark testinden. Zira bu testte kimsenin gözünün yaşına bakmamış ASUS.

Yazılım yönündeki geliştirmeleriyle her daim takdir ettiğimiz ASUS, bu alandaki başarısını sürdürerek rakiplerinden sıyrılmayı başarmış. Sentetik testlerde, aynı çipseti kullanan telefonlardan bile çok daha iyi performans veren bu telefon, özellikleriyle de hayranlık uyandırıyor. 8GB bellek, 256GB dahili hafıza, Snapdragon 845 çipseti ZenUI 4.0 yazılımıyla harmanlayan ASUS, kimsenin elde edemediği yükseklikte puan almayı da başarmış.

Peki son kullanıcıya bu nasıl yansıyacak? Sentetik testler ile kullanıcıların tecrübeleri farklı olabiliyor. Bunu zamanla, kullanıcı deneyimlerinden anlayacağız.