Başbakan Erdoğan, "Bu süreç çok anlamlı ve farklı bir süreç. Zira ilk defa Türkiye Cumhuriyeti’nde; vekillerin değil asılların yani ’egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesinden hareketle milletin kendi Cumhurbaşkanını, devletin başını, başkanını seçtiği bir seçim yaşayacağız" dedi.
Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde çalışmalarını sürdüreceği Çankaya’daki Cumhurbaşkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezini açtı. Başbakan Erdoğan’ı Seçim Koordinasyon Merkezi’ne gelişin çok sayıda partili karşıladı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Bu süreç çok anlamlı ve farklı bir süreç. Zira ilk defa Türkiye Cumhuriyeti’nde vekillerin değil asılların yani ’egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesinden hareketle milletin kendi Cumhurbaşkanını, devletin başını, başkanını seçtiği bir seçim yaşayacağız. Dolayısıyla bu seçimde inanıyorum ki milletin hassasiyeti çok farklı olacaktır" ifadesini kullandı.
Başbakan Erdoğan, Cuma Günü vizyon belgesini açıklayacaklarını da kaydetti. Yapılan konuşmanın ardından Başbakan Erdoğan kurdeleyi keserek Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.
(İHA)