CHP Sözcüsü Haluk Koç, “Önümüzdeki döneme gidecek olan sandık devriminin de önünü açmıştır Yalova ve Ağrı sonuçları” dedi.
CHP MYK toplantısı Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında çalışmalarını sürdürürken CHP Sözcüsü Koç, basın toplantısı düzenledi. Geçen pazar yapılan, iptal edilmiş yerel seçimlerin tekrarlanmasına değinen Koç, “Başta Yalova ve Ağrı olmak üzere bazı yerlerde seçimler yinelendi. Başta Yalova ve Ağrı olmak üzere gelen sonuçlar Erdoğan’ı ürkütmüş ve korkutmuşa benziyor. Vatandaş tercihini muhalefetten yana kullanmıştır. Önümüzdeki döneme gidecek olan sandık devriminin de önünü açmıştır Yalova ve Ağrı sonuçları. Basit ve en yalın yorum budur” diye konuştu.
Koç, TBMM’de soruşturma komisyonu kurulması için CHP’nin 20 gün önce üyelerini bildirdiğini fakat AK Parti’nin henüz bildirmediğini kaydederek, TBMM Başkanı Çiçek’i eleştirdi.
TBMM Başkanı Çiçek’in CHP’nin Başbakan ile ilgili verdiği soruşturma önergesinin reddedilmesine ilişkin ise Koç, önergenin kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.
(İHA)