CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında mikrofon arızası yaşadı. Arıza giderilemeyince yerini değiştiren Kılıçdaroğlu, ses sisteminin birileri tarafından kasıtlı olarak bozulduğunu savundu.
CHP Grup Toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, “Hep birlikte bugün sizler geldiniz, kadınlar ağırlıklı olarak geldi, şeref verdi. Sizler geldiniz diye bizim buranın ses sistemini bozdular, sesimiz duyulmasın diye. Daha ilginci Meclis Televizyonu’nu kapattılar, kimse görmesin diye. Meclis Başkanı’na sesleniyorum, sende onur, ahlak varsa bunu yapan adamı çıkarır, Meclis kapısının üzerine koyarsın. Yoksa bütün suçlamaları sana aynen gönderiyorum. Parlamentoda bir siyasi partinin her hafta düzenlediği toplantıyı sabote edene ses çıkarmayan, arkasında duran kişiye Meclis Başkanı denemez. Hele hele kadınlardan korkan birisine erkek denemez” ifadelerini kullandı.

“BU DÜZENLEMEYİ YAPANLAR HAİNDİRLER”
Konuşmasında 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarına yönelik askerlik muafiyetinin ayrımcılık olduğunu söyleyen CHP lideri, “15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama PKK’ya karşı mücadele eden şehitlerin çocukları ve kardeşleri askerlik yapacak. Açık ve net söylüyorum; bu düzenlemeyi yapan, şehitler arasında ayrımcılık yapan bu insanlar haindirler” dedi.

BAHÇELİ’YE CEVAP VERMEDİ
Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine ve partisine yönelttiği sert eleştirilere ise cevap vermedi.
(İHA)