Başbakan Binali Yıldırım, "Demokrasiyle ve hukuk düzeniyle her geçen gün daha çok güçlenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün Söğüt’ten yükselen bu büyük devlet ve medeniyet idealini sahiplenerek yürüyüşüne devam etmektedir" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, ’Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Söğüt, tarihe yön veren büyük devlet ve medeniyet idealimizin kök saldığı mekandır. Ertuğrul Gazi, bu mekana yerleşen küçük bir beyliğin, tarihin akışını değiştiren ve tarihe yön veren büyük bir devlete dönüşmesi için zemin hazırlayan ve ismi daima adalet, cesaret, bilgelik ve ileri görüşlülükle birlikte anılan devlet adamıdır. Ertuğrul Gazi’nin oğlu Osman Gazi’ye nasihatlerini rehber edinen Osmanlılar, bu coğrafya üzerinde farklılıkları zenginlik kabul eden, insanı her türlü değerin üstünde tutan, hoşgörüyü ve adaleti esas alan bir anlayışın hakim olması için mücadele etmişlerdir. Demokrasiyle ve hukuk düzeniyle her geçen gün daha çok güçlenen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün Söğüt’ten yükselen bu büyük devlet ve medeniyet idealini sahiplenerek yürüyüşüne devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:
"Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, ülkemizin barış ve hoşgörü kültürüne sadık kalarak geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için önemli bir vazifeyi ifa etmektedir. Bu düşüncelerle, Ertuğrul Gazi’nin manevi şahsında, birlik ve beraberliğimiz için mücadele vermiş bütün kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yad ediyor, aziz vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."
(İHA)