Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapıya yönelik operasyonun daha bitmediğini belirterek, "Şimdi İstanbul’da şov yapıyorlar, şov yapanlar da hesabını verecek" dedi.
Kuva-i Milliye Meydanı’nda onbinlere seslenen Erdoğan, 30 Mart seçimleri öncesi 28 Şubat’ta Balıkesir mitingine montaj diyenlerin mahcup olduğunu, seçimlerde Balıkesirli seçmenin AK Parti’ye belediyeyi teslim ettiğini hatırlattı. Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarının Suriye’deki, Irak’taki, Türkmenlerin hukukunu korumak için yoğun gayret içinde olduğunu kaydederek, "Tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Biz Türkmen kardeşlerimize yardım ulaştırmak isterken, Pensilvanya’nın uzantıları Adana’da tırlarımıza saldırdı. Şu anda CHP ve MHP bir yandan Türkmen kardeşlerimiz üzerinden istismar siyaseti yapıyor, öte yandan Pensilvanya ihanet şebekesine kol kanat geriyor. Gitsinler bizi Suriye’deki, Irak’taki Türkmenlere sorsunlar. Gitsinler bizi Makedonya, Kosova’daki Türk kardeşlerimize sorsunlar. Hatta gitsinler bizi Urumçi’deki Türkmen kardeşlerimize sorsunlar. İlk kez bir Türkiye Başbakanı Urumçi’ye gitti. Onunla da kalmadık. Ta Karakurum, Orhun abideleri, onları biz yaptık. Peki Bahçeli hiç oraya gitti mi? Çin’e gitti, Pekin’e gitti. Ama Uygur kardeşlerimizin hatırını sorabildi mi? Gidin, siyasi tarihine bakın, Allah aşkına, ne Kılıçdaroğlu, ne Bahçeli’nin bir tane başarısını göremezsiniz. Onun genel müdürlüğü döneminde SSK hastanelerinin halini siz biliyorsunuz. Sağlam girseniz, hasta çıkardınız. Ama şimdi elhamdülillah devran değişti. TİKA bizden önce de vardı. Biz geldik, TİKA’yı yeniden yapılandırdık, dünyanın her köşesine yardım ulaştıran bir kurum haline getirdik. Şu anda Filistin’de, Irak’da TİKA var. Ama Bahçeli bunları söyleyecek kadar onurlu değil. Kılıçdaroğlu bu yaptıklarımızı görecek kadar onurlu değil" dedi.
Muhalefetin doğruları görmeyip, doğruları söylemediğini savunan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunların dili var, söylemez, gözü var görmez. Ekonomi dönemimizde üç kat büyüdü. Merkez Bankası kasasında 27,5 milyar dolar vardı, boşalttılar kasayı. Şimdi 135 milyar dolar. Nerden nere? İhracat 152 milyar dolara çıktı. Milli gelir 820 milyar dolar oldu. Bunlar son 10 senede yaşananlar. Şimdi diyoruz ki, önümüzde, CHP, MHP, Pensilvanya, yanına da toplam değerleri yüzde birin altında olan partileri toplamış" diye konuştu.

"PARALEL YAPI OPERASYONU BİTMEDİ, ŞİMDİ İSTANBUL’DA ŞOV YAPIYORLAR, ŞOV YAPANLAR DA HESABINI VERECEK"
Erdoğan’ın konuşması sırasında, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun İstiklal Marşı’ndan bir kıtaya “Çanakkale şiiri herhalde” dediği anın görüntüsü meydandaki vatandaşlara 3 kez seyrettirildi. Söz konusu kıtayı okuyan Erdoğan, “Babasının arkadaşı merhum Akif. Bu İstiklal Marşı mı, yoksa Çanakkale Şehitleri şiiri mi? Bunun çakma olduğunu yeni öğrendik. Akşam başka, sabah başka. Dürüst ol. Önünde profesör olmak seni bir yere taşımaz. Türkiye’de siyasete dürüstlüğü biz getirdik. Adam gibi adam olacaksın, dürüst olacaksın. Eğer 8 seçimde bu millet bize yürüyün dediyse, işte inandı ve yürüyün dedi. CHP, MHP, BBP, Saadet’e gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Bir olalım, iri olalım, diri olalım, bu şer ittifakına en güzel cevabı verelim. CHP’ye zaden kasetle genel müdür atamışlardı, şimdi bedelini ödetiyorlar. İnanın MHP’yi de kasetle teslim almışlardır. Her şeyi dinlediler. İşte çıkıyorlar, kendilerine yapılan şantajları anlatıyorlar. MHP’nin ipini Pensilvanya’ya teslim ettiler. Pensilvanya’nın kuyruğunda uçuruma doğru gidiyor. Biz boyun eğmedik, ama onlar boyun eğdiler. Bu şantajdan da onları biz kurtaracağız. Bunların inlerine gireceğiz dedik. Girdik mi? Daha bitmedi. Şimdi İstanbul’da şov yapıyorlar. Şov yapanlar da bunun hesabını verecek. Balıkesir güçlü Türkiye’ye hazır mı? Türkiye’nin gücüne güç katıyor muyuz? Milletin adayına oy veriyor muyuz? 10 Ağustos bir milat olsun. 12 yıl boyunca bu ülkenin her köşesine hizmetlerimiz oldu. Milletimizi o düştüğü girdaplardan inşallah çıkaracağız dedik. 12 yılda Balıkesir’e 11,5 katrilyon yatırım yaptık. Ulaştırma ve haberleşmede 2 katrilyon 300 trilyon, tarımda 1,6 katrilyon, orman ve su işlerinde 1,2 katrilyon, enerjide 840 trilyon, toplu konutta 785 trilyon, eğitimde 750 trilyon, ailede 511 trilyon yatırım yaptık. 79 yılda Balıkesir’e 76 kilometrecik bölünmüş yol yapıldı, biz 12 yılda 446 kilometre bölünmüş yol yaptık. Farkımız bu. İşte bizim bizden öncekilerle farkımız bu kadar açık" diye konuştu.

TRAKYA BATI ANADOLU PROJESİ MÜJDESİ
Başbakan Erdoğan, Gebze Orhangazi İzmir otoyolu çalışmasının süratle sürdüğünü, Kınalı, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir’i kapsayan yeni bir otoyolu daha yaptıklarını ifade ederek, " Çanakkele’yi köprüyle geçeceğiz. Proje çalışmaları sürüyor. Trakya Batı Anadolu birbirine bağlanacak. Otoyol Gebze İzmir yoluna bağlanacak. Çanakkale Boğazı köprüsüyle sadece feribotla ulaşımın sağlandığı Çanakkale Boğazı geçişini kolaylıyoruz. Bunların toplam bedeli 6,5 milyar dolar. Bölge için 6,5 milyar dolardan bahsediyoruz. Bunun alt yapı çalışmaları sürüyor. Hızlı tren projemiz var. Bu hat sadece iki kenti değil. 6 vilayet hızlı trenle birbirine yaklaşıyor. Şimdi Balıkesir’e Şehir Hastanesi hastanesi yapıyoruz. Başlamış olan hiçbir yatırım yarım kalmayacak. Ancak ablalar! Kapı kapı dolaşmaya var mısınız? Ağabeyler! Durmak yok. seçilmiş bir cumhurbaşkanıyla ülkeyi hep beraber uçuracağız. Halkımıza efendi değil, hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Ne olur iradenize, sandıklara, demokrasiye sahip çıkın. Mutlaka sandığa gidin, oyunuzu kulanın. Şimdiden 10 Ağustos seçiminin hayırlı olmasını diliyorum. Dualarınızda Gazze’yi, Mısır’ı, Irak’ı, dünyadaki mazlumları unutmayın. Allah bizi utandırmasın. Bize Allah yeter. Bize millet yeter. Bize Balıkesir yeter. Milli irade, milli güç; hedef 2023. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” diye sözlerini noktaladı.
Erdoğan konuşmasının sonunda Uzun Adam şarkısının söz ve yazarı Murat Göğebakan’ın bugün toprağa verildiğini hatırlatarak, mitinge katılanlardan ruhu için birer Fatiha okumasını istedi.
(İHA)