Soylu, seçim  çalışmaları kapsamında Düzköy ilçesini ziyaret ederek, esnaf ve iş  yerlerini,  tek tek gezerek vatandaşın  istek ve taleplerini aldı, vatandaştan 1 Kasım seçimleri için destek istedi.

Soylu, ilçeyi gezerken Düzköy  Halk Eğitim Merkezini de ziyaret etti.

Daha sonra ise Çayırbağı mahallesine geçen Soylu cuma namazını burada kıldıktan sonra vatandaşlarla sohbet etti.

Burada yaptığı  konuşmada 1 Kasım sadece bir iktidarın belirleneceği tarih olmadığını belirten Soylu, " 1 Kasım aynı  zamanda ülkemizin selametinin belirlenecegi bir tarihtir. 1 Kasım aynı zamanda sadece bir iktidar meselesi değildir, memleket meselesidir" dedi.

Son 4 ayda eski Türkiye fotoğrafını  yaşatmaya çalışanlara karsı dimdik ayakta durduklarını ifade eden Soylu, "Doları, Euro'yu, faizi yükselterek Türkiye'yi ekonomik krizin içine sokmaya çalışanlara karşı tecrübemizle, birikimimizle geçici  Hükümet olmasına  rağmen buna müsade  etmedik" diye konuştu.


7 Haziran seçimlerinde Trabzon'a müteşekkir ve minnettar olduklarını kaydeden Soylu, "Trabzon Büyükşehirler içerisinde oyununun en iyi muhafaza eden 1. Şehir  ünvanını  aldı. Bize sahip çıkarak size Türkiye' de 1. Ünvanı verdik,  biz sizden hizmet bekliyoruz dediniz. Destek sizden elbette amenna hizmet bizden" diyerek şunları  söyledi.

"Nasıl  Trabzon AK Parti iktidarında yatırım  ve hizmet yaptiysak,  önümüzdeki  4 yılda da yapacağımız yatırım  ve hizmetlerle Trabzon'u şaha kaldıracagiz.

Böylece Trabzon Karadeniz'in cazibe merkezi haline gelecek.Trabzon'a  verdigimiz  sözlerin her birine Sayın  Başbakanımız  Sayın  Cumhurbaşkanımız herkes arkasında  durarak inşallah 1 Kasımdan sonra tek tek Trabzonla paylaşacağız,  Trabzonla bir araya getireceğiz. Hayatımın  en şerefli görevlerinden birisi Trabzon milletvekilliğidir.

Milletvekilliği  bambaşka  bir görevdir. Millet bizi vekil tayin ediyor. Bunun sorumluluğu bu dünyada da onun sorumluluğu öteki  dünyada da bizim vebalimizdir.

Sizin yüzünüzü  yere baktirmayacağız.  

Bireysel talepler dahil ne varsa önümüzdeki 4 yıl  içerisinde  hep emrinizde ve hizmetinizde olacağız"

Soylu daha sonra ise Akçaabat'a geçerek  seçim  çalışmalarını  burada sürdürdü.