Süleyman Soylu burada halka yaptığı konuşmada “Nasıl burada horon oynuyorsak, nasıl burada kemençeye ayak uyduruyorsak, biliniz ki bütün dünya, Türkiye'ye de aynı horondaki gibi, kemençedeki gibi ayak uyduracak,  büyük Türkiye olacak” ifadelerine yer verdi.

Etkinlik sırasında vatandaşlar Süleyman Soylu'ya büyük ilgi gösterdi. Soylu, uzun süre vatandaşlarla fotoğraf çekildi. Kemençe eşliğinde horon oynayan Süleyman Soylu, buradaki binlerce kişiye de hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

Dünyanın gözünün Türkiye'nin üzerinde olduğunu belirten Soylu, "Biz birlikte olmalıyız ki Dünyanın mağdurları ve mazlumları bir halk sesi, bir adalet sesi, bir insanlık sesi duymak istediklerinde buradan bu güzel topraklardan Anadolu coğrafyasından şu Karadeniz'in yiğit insanlarından, cesur kadınlarından güç bulmalılar" dedi.

Birilerine sataşmak, birileriyle kavga etmek için gelmediklerini ifade eden Soylu, "Ben Trabzon'a hizmet için geldim.Hiç endişeniz olmasın, bu ülke Dünya'nın 10 büyük devletinden birisi olacak. Birliğin, beraberliğin, kareşliğin ve bu ülke bu çoğrafyanın barış adası olacak. Bunu hep birlikte sağlayacağız, 78 milyon insanımızla beraber sağlacayağız. Nasıl burada horon tepiyorsak, nasıl burada kemençeye ayak uyduruyorsak, biliniz ki bütün dünya Türkiye'ye de aynı horondaki gibi, kemençedeki gibi ayak uyduracak,  büyük Türkiye olacak”