AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Gaziosmanpaşa’da 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla yaptığı konuşmada, “Statükonun son kalesi de milletin eline geçecek” dedi.
AK Parti Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın misafiri olarak bugün Gaziosmanpaşa’ya gelen ve sabah programının ardından Cuma Namazını da Gaziosmanpaşa Merkez Camii’nde kılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, burada toplanan halka hitap etti. Prof. Numan Kurtulmuş daha sonra Başkan Hasan Tahsin Usta ile birlikte halka çiçek dağıttı.
Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Başkan Hasan Tahsin Usta, bu programın ardından AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatı tarafından 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren ilçenin önde gelen kanaat önderleri ve STK temsilcilerine yönelik olarak düzenlenen yemekli programa katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi hayatının anlatıldığı bir slaytla başlayan programda açılış konuşmasını yapan AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. Şahin Pirdal, “Bu milletin vicdanının sesi olan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu kutlu yürüyüşünde yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Başbakanımıza Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde verdiğiniz destekten dolayı siz değerli STK temsilcilerimize teşekkür ederiz” diye konuştu.

“MİLLET 10 AĞUSTOS’TA TARİHE NOT DÜŞECEK”
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, konuşmasında öncelikle 30 Mart yerel seçimlerinde kendisine destek veren kanaat önderleri ve STK temsilcilerine teşekkürlerini iletti. Usta, “30 Mart’ta verdiğiniz destekle Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı’nı bizlere emanet ettiniz. Biz bu emanete layıkıyla sahip çıkarak, Gaziosmanpaşa’yı marka bir şehir haline getireceğiz” diye konuştu. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin çok büyük bir önem taşıdığını belirten Başkan Usta, halkın ilk defa cumhurbaşkanı seçeceğini belirterek, “Millet bu seçimlerde tarihe not düşecek ve ilk defa yetkisini kullanarak cumhurun başkanını seçecek” dedi.
AK Parti olarak sadece hizmet etmekle, 2023, 2053 ya da 2071 hedefini gerçekleştirmekle yükümlü olmadıklarını belirten Başkan Usta, “Ecdadımızdan miras aldığımız değerleri gelecek nesillere taşımak sorumluluğumuz da var. Bu açıdan da önem taşıyan 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

“MİLLET ASLI DURURKEN FASLINA NİYE OY VERSİN”
Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise konuşmasına, “10 Ağustos seçimleri, siyasi tarihimizin en önemli seçimleridir. İleride Türkiye’nin siyasi tarihini yazacak tarihçiler tarafından bu seçimler köklü bir değişikliği simgeleyen önemli bir seçim olarak kaydedilecektir” sözleriyle başladı. Bu seçimlerin 150 yıllık bir mücadelenin özeti olduğunu ve eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki en önemli ayrımı oluşturacağını kaydeden Kurtulmuş, “Milleti adam edilmesi gereken bir güruh olarak görenlere, devleti millete karşı korumaya çalışan zadeganlara karşı verilen mücadelenin en önemli noktasına gelmiş bulunuyoruz. Artık kapalı kapılar ardında cumhurbaşkanı adayları belirlenemeyecek. Bu milletin çarşısından pazarından geçmeyen, camisinden mescidinden geçmeyen artık cumhurbaşkanı adayı olamayacaktır” dedi.
1960 darbesi sonrası Ali Fuat Başgil gibi halkın değerlerine uygun bir ismin cumhurbaşkanı adayı olmak istediğinde darbeci askerler tarafından “Sizin hayatınızı biz bile garanti edemeyiz” diyerek tehdit edildiğini anlatan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 27 Mayıs darbesini destekleyen CHP zihniyetinin şimdi Ekmeleddin İhsanoğlu gibi İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği yapmış bir ismi cumhurbaşkanı adayı göstermek zorunda kaldığını ifade ederek, “Ama bu millet aslı varken faslına niye oy versin” diye sordu. “Millet 150 yıllık derin uykudan uyandı” diyerek sözlerini sürdüren Kurtulmuş, “Statükonun son kalesi de milletin eline geçecek” diye konuştu.
30 Mart yerel seçimleri öncesi sadece AK Parti’ye ve Hükümete değil, Türkiye’ye de büyük bir kumpas kurulduğunu kaydeden Kurtulmuş, buna rağmen halkın desteğiyle bu badirelerin atlatıldığını belirterek, “10 Ağustos sonrası yeni Türkiye’nin kapıları sonuna kadar açılacak. Artık devlet vatandaşından korkmuyor. Ceberut devletten, kerim devlete dönüş süreci başladı” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin bugün geldiği noktayı anlatırken “Meclis’te şu anda 5 tane başörtülü vekil var. Kıyamet mi koptu” diye soran Kurtulmuş, “Artık başörtülü vekil de olacak, rektör de olacak” diyerek Türkiye’nin özgürlükler konusunda geldiği noktayı işaret etti.
Son olarak Filistin sorununa ve Gazze’deki katliamlara değinen Kurtulmuş, “Gazze’deki katliamlara duyarsız kalan dünya bize de ‘Filistin’e kör kalın, sağır kalın’ diyor. Filistin kalbimizin, zikrimizin, tarihimizin, medeniyetimizin bir parçasıdır. Nasıl kör kalırız, nasıl sağır kalırız” diye sordu. Bu seçimlerin sadece Türkiye için değil Gazze’deki, Myanmar’daki, Kafkaslar’daki, Balkanlar’daki mazlum halklar için de çok önemli olduğunu belirten Kurtulmuş, “10 Ağustos’la birlikte güçlü ve büyük Türkiye’yi kurmak için yürüyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
(İHA)