CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partiden ihraç edilen Süheyl Batum’un kendisine kumpas kurulduğu yönündeki iddialarına, “Her siyasi parti kumpas işini becerir de, CHP’de asla bu kumpas işi bilinmez" cevabını verdi.
CHP MYK Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK sonrası basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yeni güvenlik yasasına değinerek, “Bütün yurttaşlarımızın bilmesi gereken bu bir güvenlik yasası değildir. Bu fırsatlar ülkesinde faydalananların güvenliğini sağlamak için çıkartılmış bir yasadır” diye konuştu.
Dün Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın yaptığı açıklamalar için kendisine teşekkür eden Tekin, şöyle konuştu:
“Sayın Arınç, aynen şu ifadeyi kullandı; ‘Herkesin çocuğu değil’. Elbette çok haklısınız herkesin çocuğunu kast etmedik biz. Bizim kast ettiğimiz uzun süredir kirli işlerde çocuklarını kurye olarak kullanan siyasetçileri biz kast ediyoruz. Elbette bütün bakanların çocuklarını kast etmemiz mümkün değil. Biz sizin ne kadar rahatsız olduğunuzu biliyoruz. Kendisi de itiraf etti. ‘Çocuğum da benim gibi baba dedi ben özel sektörde çalışacağım’. Size de teşekkür ediyorum, çocuğunuza da teşekkür ediyorum. Kirliliğe bulaşmadığı için. Sayın Arınç’ın söylediği cümlede anlam ifade ediyor.”

“BU FİLM ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BELEDİYELERİN İMAR YETKİSİNİ ORTADAN KALDIRMA FİLMİDİR”
Çıkarılacak yeni bir imar yasası olduğunu da belirten Tekin, “Bu yeni bir imar yasası değildir. Ey belediye başkanları, size sesleniyorum. Hangi siyasi partide olursanız olun. AK Parti’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi, BDP’lisi bu film önümüzdeki günlerde belediyelerin imar yetkisini ortadan kaldırma filmidir. Bunu bilesiniz. Hani yerelleşeceğiz diyorlar ya, tek merkezi tek havuzda imar uygulamalarını yönetmek istiyorlar. Sayın Ali Babacan’a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Önerisine sonuna kadar katılıyorum. Gelin çok basit, çok kolay imar uygulamalarının tamamına baktığınızda bunu göreceksiniz. 2005’i baz alalım, 2005 ile 2014 arasındaki uygulamaların tamamına bakalım. Bu uygulamalardaki elde edilmiş rantların yüzde 40’ını hemen devlete alalım. Hodri meydan, gelin CHP’de arkanızda olacak. Yapabilir misiniz? Asla yapamazsınız” ifadelerini kullandı.

“GENİŞ ÇAPLI, KAPSAMLI BİR YOLSUZLUKLA MÜCADELE YASASI ÇIKARALIM”
“Sayın Başbakan ‘Yolsuzlukları yapan kardeşimde olsa elini keserim’ demiş. Biz el kesmelere karşıyız” diyen Tekin, “Sayın Başbakan CHP’nin size bir önerisi var. Gelin Sayın Ali Babacan’ın uluslararası bir toplantıda söylemiş olduğu gibi geniş çaplı, kapsamlı bir yolsuzlukla mücadele yasası çıkaralım. Çıkaralım sizde rahatlayın, bu sorularla muhatap olmayın” dedi.
AVM yasasına da değinen Tekin, kaç esnafın kepenk kapattığını ve Alman modeli diye bir tartışma olduğunu kaydederek, “Gelin Almanların uygulamış olduğu bütün yasaları Türkiye Cumhuriyeti’nde uygulayalım. CHP olarak sonuna kadar arkasında olacağız. Tamamını değiştirelim. Siz Alman yasasını uygulamaya kalkışırsanız parlamentonun yarısını tutuklatırsınız. Belediye başkanlarının yarısı tutuklanır” değerlendirmesini yaptı.

“CHP ÖRGÜTÜ OLARAK AYAKLI BİLLBOARD OLARAK DOLAŞIRIZ”
17-25 Aralık ile ilgili billboardları kiralamak istediklerini bildiren Tekin, önce sözlü olarak konuştuklarını, daha sonra yazılı olarak fahiş fiyat sunulduğunu ancak bunu da kabul ettiklerini anlatarak, “Sonra ayın 17’si ile 21’i arası bütün billboardlar kapalıymış. 21 ile 28’i ancak size verebiliriz. Çok açık söylüyorum. Ey reklam şirketleri, ey billboardlar çeteleri sakın ha 17-25 Aralık’ta bunu kabul etmezsiniz size dar ederim. Umut ederim ki benim bu teklifime bir cevap verirler. Vermezlerse ne olur. CHP çaresiz bir parti değildir. Kendi çaremizi buluruz. CHP örgütü olarak, başta Gürsel Tekin partinin Genel Sekreteri olarak ayaklı billboard olarak dolaşırız. Paramızı da vermeyiz ama size para vereceğiz. Size 24 saat süre veriyorum. İvedilikle kararınızı verin” şeklinde konuştu.
Billboardların sadece büyük illerle mi sınırlı olduğunu soran gazeteciye Tekin, “Hayır 30 il” yanıtını verdi.

“BU KURALSIZLIĞI ELBETTE KİM YAPARSA GEREĞİNİ GÖRÜR, GEREĞİNİ YAPARIZ”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Eğer kurallara uymayacaksanız partiden ayrılın” sözleri ve CHP’den dün ihraç edilen Süheyl Batum’un kendisine kumpas kurulduğu yönündeki iddialarının sorulması üzerine Tekin, “Her siyasi parti kumpas işini becerir de, CHP’de asla bu kumpas işi bilinmez. Bir yargı kararı çıkmıştır. Bu kutsal bir karardır. İtirazını da yapmıştır. Bu mesele kapanmıştır. Sayın Genel Başkanımızın ifadesi de, bu kuralsızlığı elbette kim yaparsa gereğini görür, gereğini yaparız” karşılığını verdi.
(İHA)