İster yaşadığımız yerlerde ister sosyal olarak kullandığımız diğer kapalı mekanlarda zeminde yerini almış olan parkelerin ortam şıklığında hiç kuşkusuz gözle görülür değişimler yarattığını da söylemek doğru olacaktır. Ortamın ferahlığına, diğer yan dekorasyon malzemelerinin tarzına ve rengine uyum katacak yapıdaki parkeler ile oluşturacağınız şıklık ve tarz hem kendi göz zevkinize hitap edebilir hem de çevreden alacağınız güzel övgüler ile parkelerin tamamlayıcı ruhunun estetiğini her daim yeniden yaşayabilirsiniz. Üretim sırasında kayın ağacı, gürgen ağacı veya meşeden faydalanılan parkeler; zemininde ferah bir hava ve modern bir görüntü verebilmek adına istenildiği gibi tercih edilmektedir.

Buradan devam edersek aslında tek bir parke tipi olmadığını da belirtmek isteriz. Parkelerinizi zevkinize göre ister dar ister geniş veya ister uzun ister kısa olarak tercih edebilirsiniz. Parke modelleri, bu aşamada kullanıcıların beğenisine göre çeşitlilik imkanını sizlere sunmaktadır. Ladiksan Parke firması özellikle sistre cila konusunda Türkiye’nin en çok tercih edilen ve müşterilerinden yüksek puan alan, olumlu yönde geri dönüşler alan öncü firmalarından biridir. Sektörünün lideri olan Ladiksan Parke’nin resmi web sitesinde görebileceğiniz yüzlerce referans ile parkelerin yenilenmiş hallerini görmeniz de mümkün. Ahşap parkelerin yenilenmesi aslında çok araştırılması gereken konudur. Uzun araştırmalar ile uğraşmadan bilgi almak için her zaman firmaya ulaşabilir ve yardım alabilirsiniz. Bu konuda ilklere imza atan Ladiksan Parke genel müdürü Mehdi Keleş “bize ulaşan herkese merak ettiği ahşap parkelerin yenilenmesi ile ilgili her konuda yardımcı oluyoruz” açıklamasında bulundu. Özellikle işe başlamadan önce acaba parkelerin renklendirilmesi konusu, ya da daha doğal bir görüntü ile kalması konusu araştırılmalı ve doğru tercih için yardım alınması daha ideal sonuçlar doğuracaktır. Bu sayede kullanıcılar parke sistre ve cila gibi parke grubu modellerinin ve renk seçeneklerinin mekanlarında nasıl gözükeceğini az çok hayal edebileceklerdir. Bununla beraber ahşap parkelerin iç mekanda cinsine göre nasıl durabileceğinin de geçmiş işlerden resimleri ile fikir sahibi olacbileceklerini belirtmek isteriz.

En çok tercih edilen parke çeşitlerinin başında yer alan Laminat Parke: Ahşap parkelere oranla daha ucuz maliyetli olan HDF, MDF ve yonga levha gibi ürünlerin üzerine yapıştırılan farklı renk ve desendeki emprenyenlenmiş fotoğraf baskı vasıtasıyla elde edilen ürünler grubundandır. Bu parkelerin üzerine yapıştırılan desen ve renk kağıtların üzerine reçine malzemeleri de sürülerek fırınlanır ve döşemeye hazır hale getirilerek laminat parkeler imal edilir. Ladiksan Parke Genel Müdürü Mehdi Keleş ; Günümüzde hem uygulamasının basitliğinden hem de daha uygun fiyatlı maliyetlerin oluşmasından dolayı en çok kullanılan parke çeşitleri arasında bulunan laminat parke de olsa aslında uzun vadede hiç de ekonomik olmadığını söylemek gerek açıklamasında bulundu. Özellikle tamirinin zor olması ve eskidikten sonra kullanılmaz olması aslında hiç de ekonomik bir ürün olmadığını ispat eder nitelikte. Oysa eskimiş ahşap parkeye yapılacak uygun sistre cila fiyatları ile en yeni haline dönüştürülebilir.